Vermoedelijke engineering sample Radeon RX 6000 gespot

Hardware nieuws, pc

AMD’s Radeon RX 6000-reeks mag een realiteit zijn, waarvan de onthulling op 28 oktober plaats zal vinden. Dat wisten we gisteren te delen, maar ook vandaag mag het rode kamp weer in de spotlight staan. In dit geval vanuit een onofficiële hoek: het Chinese Bilibili-forum. Daar zijn namelijk foto’s opgedoken van een mysterieuze engineering sample. Dit betreft volgens de geruchten Big Navi, ofwel het vlaggenschip van Radeon RX 6000.

AMD Engineering Sample Radeon RX 6000 1

Op de PCB van de kaart zijn diverse labels te vinden, zoals Videocardz in haar bericht aanduidt, waaronder “Typical Samsung 16Gb”. Op het forum wordt door de lekker een achttal modules aangeduid (3+3+2), waardoor elke module 2 GB omvat Dat zou tevens betekenen dat er sprake is van een 256 bits geheugenbus. Volgens de lekker resulteert dit in een flinke stap omlaag qua bandbreedte ten opzichte van de RTX 3090.

Een volgend label duidt “Full Secure Typical XT A0 ASIC’ aan. De XT-aanduiding is bestemd voor de Radeon RX-reeks en dat zou in dat geval kunnen verwijzen naar Radeon RX 6000. Het betreft dus een gaming-gefocuste kaart en niet een Radeon Pro. Dat wil niet zeggen dat AMD niet werkt aan productiviteitsgerichte kaarten, op basis van de RDNA 2-architectuur, maar dat zien we in dat geval niet terug.

Dat het verder een engineering sample betreft, mag duidelijk worden aan het uiterlijk en de indeling van de kaart. Oh, en het feit dat er een CPU-koeler bevestigd is om het beestje in bedwang te houden. Uiteraard is een gerucht zoals deze met een flinke korrel zout te nemen, maar de initiële hype omtrent Radeon RX 6000 en Big Navi mag van start gaan.

AMD Engineering Sample Radeon RX 6000 2

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid