Sponsor

Epic Games onthult Unreal Engine 5 met tech-demo op de PS5

Software nieuws, PlayStation 5, pc

Aan het einde van dit jaar gaan we de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X meemaken. Met de komst van een nieuwe console-generatie kunnen we ook uitkijken naar next-gen game engines. Daar zien we vandaag een voorbeeld van, want Epic Games onthult haar nieuwste paradepaardje: de Unreal Engine 5. Zoals te verwachten, maakt de nieuwe engine behoorlijke sprongen op audiovisueel gebied en physics.

Om ons daar meer over te vertellen, heeft het bedrijf een demonstratie geüpload van de engine. Dit in de vorm van een tech-demo, genaamd Lumen in the Land of Nanite, op de PlayStation 5. Uiteraard zal de engine beschikbaar komen voor alle next-gen platformen, waaronder dus ook de Xbox Series X, pc en mobiele platformen. De focus ligt in dit geval op Sony’s aankomende console en de demo maakt duidelijk dat het krachtig stukje hardware gaat worden.

Technologie en releasedatum

Epic Games vertelt meer over de technologieën van de engine, en wat er te verwachten valt, op de officiële website van Unreal Engine. Daar valt overigens ook een hoge kwaliteitsversie te vinden van de tech-demo, mocht je behoefte hebben aan audiovisueel genot. Wat betreft de “tech” is er sprake van verbeterde geometrie-rendering en dynamische belichting. Dit onder de naam Nanite en Lumen respectievelijk.

De eerste previewversie van Unreal Engine 5 kunnen we begin 2021 verwachten. Aan het einde van dat jaar zullen we de volledige release zien van de game engine. Ondertussen is Epic Games in de weer met ontwikkelaars om Unreal Engine 4-projecten in de toekomst over te zetten naar Unreal Engine 5. Halverwege 2021 wil Epic Games ook Fortnite migreren naar de nieuwe engine, waardoor liefhebbers wat nieuwe features kunnen verwachten.

Bron: YouTube

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid