Review: Evnbetter #xcd 1.01 light control, xcd 1.03 baseline, xcd 2.03 slimline en xcd 3.03 wideline
Deze review betreft de bespreking van vier producten.Links;
Evnbetter is een nieuwe naam in hardwareland. Het merk wil vooral inspelen met producten voor modding scène en een tintje gaming. Het komt vooral neer op het verder optimaliseren van je build en de omgeving waar deze build zich bevindt; je computerhok. Het merk is nog jong, waarvan ik zeker verwacht dat we nog diverse producten gaan zien. Voor mij blijft dit gissen, aangezien er nog weinig bekend is over toekomstige producten. Voor nu ga ik aan de slag met een viertal producten.
Het betreffen een viertal LED-kits die ieder hun eigen taak hebben. Nu zijn er nog wel op basis van deze LED-pakketten diverse versies. De #xcd 1 heeft drie versies: de #xcd 1.01, de# xcd 1.02 en de #xcd.1.03. Wat is er verschillend per pakket? Bij alle drie de versies heeft de ‘#xcd 1’ een light controller. Nu is het zo dat de xcd #1.01 gebundeld is met een light controller en twee 45 centimeter baseline LED-strips. De xcd #1.02 is voorzien twee slimline 45 centimeter LED-strips die uit ander hout gesneden zijn dan de reguliere baseline LED-strips. De xcd 1.03 levert men met een light controller en twee wildeline 45 centimeter LED-strips. Dit zijn vergelijkbare LED-strips als de slimline, maar dan zoals de naam al doet vermoeden wat breder en groter. Volg je het nog?
Het was voor mij in het begin even zoeken. Dan hebben we de xcd 1, 2 en 3 nog. Voor nu bekend: de #xcd 1 is een light controller met aanvullend twee LED-strips: de baseline variant (#xcd 1.01), een slimline variant (#xcd 1.02) en de wideline variant (#xcd 1.03). De xcd 1, 2 en 3 zijn vervolgens de Evnbetter baseline LED-strips, slimline LED-strips en wideline LED-strips als aanvulling voor je de RGB in en rondom je computer. Ook hier geldt het principe van achter de punt 2.01 of 3.04 als productbenaming. Oplopend kun je er vanuit gaan dat het pakket langere baseline LED-strips, slimline LED-strips of wideline LED-strips heeft. Op de website wordt al veel snel duidelijk.
Ik vind dat Evnbetter het zich vrij lastig heeft gemaakt in de productbenaming. Ergens is het vrij logisch, mits je het product kent, anders kan het vrij verwarrend zijn. Vooral het verschil tussen de xcd #1.01 en de xcd 1.01 is mij wat verwarrend. Enkel de pakketten met een # “hekkie…!? Ik woon vier hoog" zijn de pakketten met een light controller. Overige pakketten hebben geen # in de naam, wat het wederom allemaal wat lastiger maakt. We need logic!
Wat is het doel van de pakketten met kleurvolle strips? Je build nét wat spectaculairder maken. De adviesprijzen zijn als volgt: #xcd 1.01 29,90 euro, de xcd 1.03 29,90 euro, de xcd 2.03 39,90 euro en de xcd 3.03 49,90 euro.
Een overzicht van de specificaties:
Ik heb de specificaties gecombineerd, anders krijgen we een waslijst aan specificaties van vier producten. Laat ik het zo zeggen: overall hebben de producten veel van elkaar weg als het om specificaties/werking gaat. Het zijn allemaal 3-pin/5V [xx x] producten. De baseline, slimline en wideline zijn er in diverse lengtes, waar het gevraagde vermogen bij langere LED-strips wat hoger ligt. De slimline 60 (60 centimeter lang) vraagt 4.3 Watt. Terwijl de slimline 180 (180 centimeter) 12.96 Watt vraagt. Wel kun je beide zonder problemen aansluiten op een 3-pin/5V RGB-aansluiting.
De #xcd 1.01 light control is een fysieke controller met knoppen. Voorzien van 15 LED-modi kun je helemaal losgaan. Effecten zijn bijvoorbeeld single color, lighting, sandglass, backflow en night rider. Het laatste effect doet mij denken aan Mastermovies, good old times. Mooie bijkomstigheid van alle producten is de officiële ondersteuning voor Asus, ASRock en MSI RGB. De controller is dus geen vereiste voor overige producten.
Evnbetter kiest voor een kleurrijk presentatie. Ieder product krijg zijn eigen kleurtje mee ter onderscheid. Opvallend is dat de #xcd 1.01 light control op de controller zelf aan de onderzijde ook de munt/mint kleur meekrijgt van de verpakking, leuk detail. In de verpakking van de #xcd 1.01 light controller komen we de controller zelf tegen, twee 45 centimeter baseline LED-strips en accessoires bestaande uit 3-pin connectoren/verlengstukjes. Verdere accessoires zijn de PCI-e bracket en magneetjes met 3M tape voor bevestiging. De LED-strips zelf zijn uitgerust met magneetjes voor montage, mocht je een andere ondergrond (niet-metaal) kiezen, dan zijn de magneetjes met 3M tape handig.
Voeding gaat middels een SATA-aansluiting. Verder zitten er twee female 3-pin aansluitingen op de controller (bekabeld). Ook zit er nog een interne 3-pin aansluiting op de controller, deze kan handig zijn met externe LED-strips. Op de LED-strips zelf (de baseline LED-strips) is het Evnbetter logo zichtbaar.
De xcd 1.03 baseline zijn de standaard LED-strips (baseline), maar dan 60 centimeter lang. Deze zijn vergelijkbaar aan de baseline LED-strips in de light controller kit, enkel dat deze 15 centimeter langer zijn. Hier komen we dezelfde accessoires tegen, bestaande uit de 3M magneetjes, extra kabels en 3-pin connectoren om een 3-pin female aansluiting naar male te maken.
De slimline en wideline LED-strips zijn uit ander hout gesneden. Uitgevoerd in het wit met transparant zijn deze flexibel. Je kunt de LED-strips zonder zorgen buigen en in bochten wringen. Dit maakt de LED-strips voor zowel binnen- als buiten de behuizing toepasbaar. In de accessoires vinden we aluminium brackets voor een verlijmde of vastgeschroefde verbinding.
Het verschil tussen de slimline en wideline mag duidelijk zijn:
Laat ik één voor één iets vertellen over de diverse xcd LED-kits. In de praktijk bevalt de #xcd 1.01 light control set goed. De afstandsbediening maakt besturing van de aangesloten LED-strips eenvoudig. De vier knoppen maken het wisselen tussen diverse LED-modi, feller en minder fel en aan- en uit kinderspel. Voor externe montage van de afstandsbediening kun je mooi gebruik maken van de meegeleverde PCI-e bracket. De SATA-voeding en 3-pin connectoren blijven hiermee in de behuizing zelf.
De #xcd 1.01 light control set heeft wel zijn beperkingen, in de zin van: het aantal maximale LED’s per 5V aansluiting. Het maximale aantal voor de light control set is 288. De #xcd 1.01 light control set is overigens geen verplichte accessoire om met overige LED-producten te werken van Evnbetter. Beter gezegd: de LED-producten bieden ondersteuning voor producten van Asus, ASRock en MSI. Je kunt de baseline LED-strip, slimline en wideline producten dus direct koppelen. Besturing gaat dan middels de software van de fabrikant van het specifieke moederbord/product.
Op de light controller bevinden er zich 15 verschillende LED-modi. Je kunt hiermee spelen tussen fel en minder fel er zijn een vijftal helderheid opties. Ook kun je van kleur en snelheid veranderen. Dit maakt het aantal LED-modi nog nét even wat uitgebreider. De light controller is voorzien van een HighSensitivity microfoon. Je kunt hiermee omgevingsgeluiden opvangen en dit koppelen aan een LED-modi. Hieronder een filmpje van de light controller, baseline LED-strips, slimline en wideline RGB goodness.
Nog even door met de overige producten. Je kunt de LED-producten van Evnbetter integreren in je computer. Mocht je een specifieke LED-modi prima vinden, dan kan zelfs de light controller in je behuizing weg gewerkt worden. Je bent gebonden aan je computer met de #xcd 1.01 light control kit om het simpele feit dat deze een SATA-aansluiting vereist als voeding. De baseline (LED-strips) zijn vooral bedoeld voor in je computer. Voorzien van een magneetje plak je deze zonder lijm aan de binnenzijde van je behuizing. Ook levert Evnbetter 3M plak magneetjes mee, mocht je aan de slag gaan met een kunststof ondergrond of iets van hout.
De slimline en wideline producten zijn voor zowel in- als buiten je behuizing bedoeld. Als ik het karakter van het product bekijk, ligt de focus meer op buiten de behuizing gebruik. De LED-strips zijn flexibel, beschermd en hebben accessoires om deze vast te zetten op een ondergrond. Dit kan zowel met een magneetje als aluminium bracket. Je kunt de aluminium bracket verlijmen of monteren met een schroefje.
De RGB-verlichting en LED-modi ogen prima op zowel de baseline LED-strips als de slim en wideline producten van Evnbetter. Met de light controller heb ik geen vertraging opgemerkt. Direct aangesloten op je moederbord (3-pin/RGB/5V) gaat het in de AURA software van Asus gewoon netjes mee. Ik ben benieuwd of Evnbetter in de toekomst ook nog komt met een 4-pin/RGB/12V variant voor nog wat meer ‘RGB JUICE’.
Sommige LED-modi zijn goed aanwezig. Met de slim en wideline op mijn bureau voor foto’s heb ik nog even zitten spelen met de rand van mijn bureau. De verlichting op deze LED-strips is aan één zijde prominent zichtbaar. Met je bureaublad en muur kun je een wideline LED-strip subtiel tussen de twee klemmen. Je kunt dan zonder montagemateriaal gebruik maken van een mooie RGB gloed.
Dit brengt ons bij de eindconclusie van de Evnbetter RGB-kits. Het merk is van start gegaan met RGB LED-kit(s), waar ikzelf nog wel verwacht dat er in de toekomst meer producten bij gaan komen. Voor nu mijn review en conclusie over de #xcd 1.01 light control, xcd 1.03 baseline, xcd 2.03 slimline en xcd 3.03 wideline.
Leuke bijkomstigheid is dat de producten precies doen wat ze moeten doen: RGB vertonen. Met de #xcd 1.01 light control set haal je een nette basis in huis waarmee je zonder RGB-headers op bijvoorbeeld je moederbord toch een RGB slag kunt slaan! Het is koppelen op een SATA-aansluiting en op knopjes drukken. De fysieke knoppen zijn fijn, tevens oogt de light controller met ingebouwde RGB-verlichting net wat spannender.
De diverse LED-modi en effecten ogen soepel en kleurvol. De ingebouwde processor van de light controller kan de hoogste snelheid met een maximale helderheid prima aan, uiteraard met de beperking tot het aantal LED’s per 5V aansluiting. Totaal kan de light controller 288 LED’s aansturen. Meerdere LED-strips doorkoppelen is mogelijk, enkel gebeurd er dan niks op deze LED-strips. De slimline en wideline zijn persoonlijk wel favoriet. Je kunt met deze flexibele LED-strips buiten de behuizing werken. Wel trekken ze door hun flexibele en rubberen afwerking veel stof aan.
Indien je de light controller niet gebruikt, kun je rechtstreeks aansluiten op 3-pin RGB/LED connectoren. Het is goed om te zien dat Evnbetter officiële ondersteuning heeft voor Asus, ASRock en MSI. Dit maakt de LED-strips breder toepasbaar voor ons consumenten. Kwalitatief zitten de diverse RGB-kit(s) prima in elkaar, waar de slim- en wideline vooral weten te verassen.