Sponsor

Review: Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice Fabriq

Speakers

80%
Klein & krachtig

In het kort

De Fresh 'n Rebel Rockbox Slice Fabriq combineert batterij met meer bass. De passieve bass zorgt ervoor dat deze compacte speaker een net wat voller geluid produceert. Voor het formaat een duidelijke prestatie!

  • Eindoordeel

+ Leuke- creatieve vormgeving.
+ Handzaam, compact samen met een degelijke geluidskwaliteit.
+ De passieve bass geeft een voller geluid.
+ Unieke verpakking met bijhorende kabeltjes.
+ Stabiel- lange afstand samen met de 4.0 bluetooth verbinding.
+ Batterijduur voldoende.

- De passieve bass komt alleen goed tot zijn recht bij een hoger geluidsvolume.
- Des te verder je jezelf bevindt van de speaker, des te sneller de impact van de passieve bass afneemt.

Review: Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice Fabriq Blauw

Links: Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice Fabriq productpagina


De line-up aan Rockbox(en) van Fresh ’n Rebel groeit stapje voor stapje, met als laatste aanwinst de Rockbox Slice. De kleurvolle draadloze speakers zijn ondertussen in aardig wat verschillende formaten verkrijgbaar, waar de één zich focust op formaat en de ander op batterijcapaciteit. De Rockbox Slice is de nieuwste toevoeging, waar Fresh ’n Rebel kiest voor meer bass samen met een compacte vormgeving. De Slice moet zichzelf onderscheiden met de passieve bass op de achterzijde van de speaker. Voor liefhebbers van de genres hardstyle, hardcore, electro en dance moet de Slice net wat extra bass vibes kunnen leveren. De speaker is in acht verschillende kleuren beschikbaar.

Mogelijk dat het merk Fresh ’n Rebel onbekend in de oren klinkt. De speakers en overige producten zijn één-voor-één Nederlands design, uiteindelijk wel made-in-china. Vlakbij de imposante Markthal in Rotterdam vinden we het kantoor van Sitecom. Hier is Fresh ’n Rebel ook gevestigd. Je raadt het al: Fresh ’n Rebel is onderdeel van Sitecom. Genoeg Rotterdam, we gaan door met de Slice. Op het moment van schrijven kost de Slice circa € 39,95.


Een overzicht van de specificaties:


De Slice heeft een formaat L 14 x B 2.9 x H 7.5 cm, wat wel compact te noemen is. Dit gaat samen met een gewicht van 217 gram, als we heel precies moeten afronden 220 gram. Het gewicht zit hem vooral in de onderzijde van de speaker. Ik vermoed dat de 1400mAh batterij zich in de onderzijde van de behuizing bevindt. Dit zou een slimme keuze zijn i.c.m. de passieve bass op de achterzijde, zodat de Slice netjes op zijn plaats blijft.

Het totaal vermogen bedraagt 6W, opgedeeld in twee 3W speakers met een 40mm driver. Volgens Fresh ’n Rebel moet de 1400mAh batterij een accuduur van 10 uur garanderen. Uitgerust met bluetooth 4.0 moet het bereik tot 10 meter zijn. Veder zien we fysieke knoppen en een stofweefsel afwerking om het design compleet te maken.


De Slice komt in een opvallend kunststof behuizing, even iets anders dan het eeuwen oude karton. Of het ook zo duurzaam is betwijfel ik. Wat een gezeur weer, de verpakking mag best bijzonder genoemd worden. Je krijgt gelijk een goede impressie van de vormgeving, dan weet je ook precies wat je koopt.De verpakking bestaat uit twee onderdelen, waarvan de onderzijde dient als accessoiresbakje, best intuïtief. Hierin vinden we een compacte gebruikershandleiding, een Micro-USB kabel om de speaker op te laden en een 3.5 mm jack kabel. De Micro USB kabel is netjes afgewerkt met het Fresh ’n Rebel logo (een blij krabbetje).Door naar de Slice zelf. De speaker is voorzien van een rubberen afwerking, ronde knoppen op de bovenzijde van de speaker, die overigens in de behuizing wegvallen. Verder zijn de aansluitingen op de achterzijde te vinden, waar we ook de passieve bass tegenkomen. Zoals ik in de specificaties besprak is de Slice 2.9 cm breed. Dit klopt tot zoverre voor de behuizing, maar… Over de passieve bass zit een kunststof bescherming, zodat je deze niet per ongeluk kapot drukt met je vinger. Hierdoor wordt het totaal net wat breder met 0.5 cm, met een totaal van 3.4 cm in de breedte. Laten we wat sfeerfoto’s bekijken van de Slice.

Opvallend is het stofweefsel design a.k.a. de Fabriq afwerking. Het is niet mogelijk om het stofweefsel te verwijderen. Op de voorzijde vinden we een klein leren labeltje met het Fresh ’n Rebel logo. Draaien we de Slice om, dan zien we een aan- en uit knop, een bluetooth sync knop, de Micro USB ingang om de slide op te laden en een AUX-ingang. Bovenop vinden we vijf mediaknoppen: back- en forward, afspelen- en pauzeren en een twee volumeknoppen. Zodra je het maximale volume bereikt hebt op de speaker zelf volgt een pieptoon. Dit staat volledig los van het geluidsvolume via je telefoon of tablet.
Op de onderzijde van de Slice vinden we twee rubberen voetjes. De speaker zelf is vrij makkelijk naar boven- en achter te bewegen in staande positie. Zijwaarts gaat dankzij de rubberen voetjes een stuk lastiger. De Slice heeft wat mij betreft een plezierige uitstraling, even iets anders dan zwarte of grijze draadloze speakers. De compacte vormgeving, met name de breedte verleent zich prima om op de schouw te staan, lekker centraal in de huiskamer. Wanneer er een bluetooth verbinding actief is, brandt er een blauw lampje aan de voorzijde van de Slice. Ook Pom moest even zijn oordeel geven, op de één of andere manier kan ik nooit goed opmaken of ze tevreden of ontevreden is.

We gaan het ook in deze review proberen: het beoordelen van geluidskwaliteit. Met name de wat ‘hardere’ nummers voor de passieve woofer mogen niet ontbreken. Laat ik beginnen met een eerste impressie van het geluidsvolume, tot mijn verassing was dit op het maximale volume luider dan ik had verwacht. De huiskamer van ongeveer 62 vierkante meter werd nog best rijkelijk gevuld. Zoals eerder te zien was heb ik de Slice op de schouw geplaatst, hier wist de speaker het geluid mooi te verspreiden. Eenmaal in de keuken was het geluid natuurlijk niet zo imposant als dichtbij. Met name de passieve woofer is goed hoorbaar- te waarnemen wanneer je dichterbij de speaker staat. Met meer afstand verliest dit langzamerhand zijn effect. Gezien deze speakers ook veel on-the-go, en vooral in handbereik liggen, is de woofer voor de lage tonen een mooie toevoeging.

Wel is het zo dat de passieve woofer pas goed hoorbaar is bij een hoger geluidsvolume. Ga je over de EU-volumegrens, dan pas doet de woofer goed zijn werk. Bij een lager volume is de woofer erg mak tot nauwelijks actief. Zowel op mijn iPhone 6 Plus als Samsung Galaxy S6 kreeg ik een melding voor de volumebegrenzing voor permanente gehoorschade. Bij een draadloze speaker is dit natuurlijk minder snel van toepassing dan bij oordopjes. Ik zou vooral lekker spelen tot je een fijne geluidsvolume gevonden hebt. Om je toch een korte impressie te geven heb ik een video gemaakt, let op: dit is puur om je een impressie te geven, het geluid opnemen bevordert de kwaliteit niet.

Zoals te zien is in de video doet de passieve woofer goed zijn werk, vooral tijdens wat lage- stevigere beats laat de speaker zijn sterke kant zien. De Slice weet al snel genoeg- en zuiver geluidsvolume te produceren voor een feestje. Verwacht geen wereldwonderen. Met de passieve woofer voegt Fresh ’n Rebel net een extra dimensie toe voor voller geluid, wat op een hoger volume duidelijk hoorbaar is.

Batterijduur & bluetooth De batterijduur van 10 uur was bij het ‘acceptabele geluidsvolume’ via de Samsung Galaxy S6 is aardig in lijn met wat Fresh ’n Rebel belooft, het neigt naar de 9 uur. Nu is de aanwezige 1400mAh batterij vrij nieuw en in gezonde staat, tot zover is deze drie keer volledig opgeladen. Gemiddeld duurde het 2 – 2.5 uur tot de speaker weer volledig opgeladen was. Op een hoger geluidsvolume zakte dit snel in naar de 6 uur, terwijl de Slice in de schuur stond, en vervolgens nog eens in een kast om het geluid wat te dempen.

De bluetooth verbinding is verassend goed. Tot zoverre heb ik getest in de huiskamer tot mijn achterkamer, wat een langere afstand is dan de opgegeven 10 meter. Ik kwam uit (stappen van één meter) op +/- 15 meter. Op dat moment speelde Passionfruit van Drake nog lekker door.


De Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice Fabriq laat een plezierige indruk achter. Met het speelse design en het behoorlijke geluidsvolume laat het speakertje nog best spierballen zien. Waar zit de balans, en wat moet je overwegen voordat je overgaat op aanschaf?

De Slice heeft een vriendelijk formaat L 14 x B 2.9 x H 7.5 cm en is een lichtgewicht van 220 gram. Met een simpele worp belandt het kleurrijke speakertje in je rugzak, zonder last te hebben van het extra gewicht. De speaker presenteert zich van het eerste moment goed met de kunststof verpakking. Daarbij wordt netjes een Micro USB Kabel en 3.5 mm jack kabel meegeleverd. De Slice zelf heeft een kleurrijke uitstraling, is netjes afgewerkt met een rubberen coating en maakt net het verschil met het stofweefsel aan de voorkant. Hiermee onderscheidt Fresh ’n Rebel de speakers op een speelse manier.

De 2x 3W speakers samen met de passieve woofer vullen de kamer voor een speaker van dit formaat vrij goed. Wel is het zo dat de passieve woofer pas goed in actie komt bij een hoger geluidsvolume. Ook een grotere afstand tussen jezelf en de Slice verkleint het effect van de passieve woofer. Dit is dan ook zeker een puntje om rekening mee te houden. Ben je van plan om de Slice veelal in handbereik te gebruiken, dan is de passieve woofer zeker iets wat duidelijk het verschil kan maken. Dat een speaker van dit formaat aardig vol geluid weet te produceren is top.

De batterijduur ligt redelijk in lijn wat Fresh ’n Rebel opgeeft. Bij een acceptabel geluidsvolume haal de speaker ongeveer 9 uur. Staat de speaker redelijk hard (boven de EU-volumegrens), dan zakken de resultaten al snel naar 6 uur. De 4.0 bluetooth verbinding is erg stabiel, samen met de iPhone 6 Plus en Samsung Galaxy S6 kwam ik boven de opgegeven 10 meter grens. De 1400mAh batterij is binnen 2 – 2.5 uur via een USB 3.0 poort weer volledig opgeladen.

Ben je voor aankomende zomer nog zoekende naar een leuke draadloze speaker? Wil je wat extra bass en niet gelijk een fortuin uitgeven, dan is de Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice Fabriq wellicht een interessante keuze. Voor de prijs van € 39,95 kan ik het bijna niet vragen, maar wellicht dat Fresh ’n Rebel het nog apart gaat aanbieden: een pouch of sleeve zou geen overbodige luxe zijn. Dit maakt het ‘ecosysteem’ aan Rockbox(en) net wat completer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid