Sponsor

Gamescom 2021 vindt volledig digitaal plaats van 25 t/m 27 augustus

Industrie nieuws, pc

Naast het aanstormende E3 2021, dat volgende maand voor de deur staat, kunnen we in augustus het gamescom 2021-evenement verwachten. Daarvan werd in maart onthuld dat het een hybride evenement zou betreffen, ofwel fysiek én digitaal. Bij nader inzien heeft de organisatie besloten om gamescom 2021 toch een digitaal-only evenement te maken, in samenwerking met haar partners.

Dat wil zeggen dat er, net zoals bij de E3, livestreams worden gehost voor game-aankondigingen, met de welbekende Geoff Keighley als presentator tijdens Opening Night Live. Voor de Engelstalige kant van gamescom is dan logischerwijs de hulp ingeschakeld van IGN. Daarnaast host gamescom een ‘joint quest journey’ op social media, waar gamers aan mee kunnen doen.

In betrekking tot de data zijn er een paar wijzigingen, maar het primaire evenement vindt nog steeds plaats van 25 t/m 27 augustus. Dat zijn de dagen waarop gestreamd wordt en liefhebbers terecht kunnen voor gameplay, onthullingen, aankondigingen, enzovoort. Op 23 augustus vindt alvast devcom plaats, waar ontwikkelaars en bedrijven met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Zodra er een schema beschikbaar komt met de tijdstippen van livestreams doen wij dat direct delen.

Bron: gamescom

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid