TG Showcase: Gaming en bureau-accessoires van Sharkoon

Jonah Door Jonah Showcase

Introductie

Mede op basis van onze praktijkervaring; Productpagina’s; Navigatie;
Kleed je bureau aan met Sharkoon!

Het is niet onwaarschijnlijk dat je vanaf 2020 meer aandacht besteed aan je kantoor of gameruimte. Veelal komt dat toch nog neer op een bureau, stoel en een pc-setup, toch? Afhankelijk van je doeleinden kan je op zoek zijn naar accessoires of leuke toevoegingen. Dat is waar we vandaag op focussen in deze showcase, in samenwerking met Sharkoon. De fabrikant wil demonstreren hoe je jouw bureau kan aankleden en dat voor minder geld dan je zou verwachten.

Dat komt niet alleen neer op geinige spulletjes, maar ook op accessoires die écht praktisch zijn. Neem bijvoorbeeld de Monitor Stand POWER, een monitorstandaard met draadloos opladen en een USB-hub, waarvan we in onze review de uniekheid wisten aan te prijzen. Dat is verre van het enige, want Sharkoon biedt vloermatten, headset stands, USB-hubs, polssteunen en nog veel meer. Laten we de opties bekijken en in het laatste hoofdstuk kijken we naar een aantal toffe samenstellingen.

Vloer- en muismatten

Alvorens we plaatsnemen aan een bureau kijken we naar mogelijkheden rondom. In dit geval begint dat met de nederige vloermat, die handiger kan zijn dan je allicht zou denken. Voor de eigenaren van een houten vloer kan een vloermat handig zijn. Ten eerste ter bescherming van de vloer, maar ook voor minder geluidsproductie tijdens het rondrijden van je bureaustoel. Bovendien valt dan te genieten van wat zachtheid en warmte zonder een kamer te moeten bekleden met tapijt.

Qua vloermatten biedt Sharkoon de Floor Mat, SKILLER SFM10 en diverse SKILLER SFM11-matten. Het is de SFM10 die we straks bekijken, maar de nieuwe SFM11-uitingen zijn tevens interessant. Die komen namelijk met diverse designs en patronen, in tegenstelling tot enkel de witte tekst van de SFM10. Uiteindelijk wil je het uiterlijk van de vloermat afstemmen op wat er op je bureau staat of terechtkomt. Daarover gesproken, dat brengt ons naar het broertje: de muismat.

XXL-muismatten

De muismat is een cruciaal onderdeel voor velen, maar vaak blijft het beperkt tot de standaard mat. Je kent ‘m wel: degene die puur bestemd is voor de muis. Dat is zonde te noemen, want XXL-matten voor muis én toetsenbord bieden plezante voordelen. Zo krijg je een zachte, warmere ondergrond voor beide polsen i.p.v. slechts één. Daarnaast krijg je niet te maken met schrapende pootjes van een toetsenbord. Het thema van comfort en stillere handelingen zet zich hier voort.

Ook op dit gebied heeft Sharkoon een divers assortiment, met simpele en uitgebreide designs. Zo wisten we recentelijk een blik te werpen op de SKILLER SGP30-matten met een zestal patronen. Die brengen als voordeel een gestikte rand met zich mee, wat meewerkt aan duurzaamheid en comfort. Bij je aanschaf van bureau-accessoires is het belangrijk om naar dergelijke eigenschappen te kijken. Ze dienen ook de primaire reden van aanschaf te zijn, alsmede een stukje esthetica natuurlijk.

USB-apparatuur

Het eerste waar je allicht aan denkt bij USB is de vertrouwde hub. Handig voor als je USB-poorten tekort komt of meer functionaliteit wil toevoegen aan mobiele, USB-beperkte apparaten. Met de opkomst van USB-C is de kans groot dat je vooral die poort tekort komt, dus dat is waar USB-hubs een cruciale ‘comeback’ maken. Het zal geen verrassing zijn dat Sharkoon een zestal USB-hubs biedt, met mogelijkheden voor o.a. ethernet, SD-kaarten, HDMI en USB-C.

Waar Sharkoon iets unieks in biedt, zoals we hebben besproken in onze review, is met de Monitor Stand POWER. Die monitorstandaard komt niet alleen met een USB-hub, maar ook een draadloos oplaadpunt. Dat mag op de huidige markt een bijzondere combinatie zijn. Daarnaast vormt het de mogelijkheid om meerdere voordelen middels één product te genieten. Is dat niet je ding, dan kan je alsnog terecht bij de PURE-uiting zonder al die toeters en bellen.

Headset stands

Nog steeds gerelateerd aan USB-apparatuur, doch een aparte categorie waardig, is de headset stand. Een accessoire dat veelal vergeten wordt of gedelegeerd aan een schroefhaak onder het bureau. Een normale stand is esthetisch plezant, maar er zijn ook praktische redenen voor de aanschaf. Zo kan je op speciale stands extra functionaliteit of poorten verkrijgen en kabels begeleiden voor het opladen van draadloze headsets. Het tweede doeleinde is de handigste en veelal goedkoper dan een oplaadstation.

Voor alle scenario’s heeft Sharkoon een headset stand binnen de X-Rest-reeks: de Alu, Pro en 7.1. Eerstgenoemde betreft een minimalistische, aluminium versie zonder fratsen. Een uitstekende keuze voor de esthetica, mits aluminium je ding is. Opvolgend komen we in het territorium van praktische stands, want de Pro biedt kabelbegeleiding en een simpel, zwart ontwerp. De laatste is de uitgebreidste, met ingangen voor USB en audio, een ingebakken soundcard en zelfs volumebesturing.

Kabels en overig

In het laatste segment, alvorens we induiken op voorbeelden, bekijken we kabels en overige accessoires van Sharkoon. Op eerstgenoemd gebied heeft Sharkoon een tigtal opties, variërende van HDMI en DisplayPort tot aan SATA, netwerk en fans. Hoewel kabels een gegeven iets zijn, is er veelal ruimte voor verbetering in de lengte van kabels. Veelal om makkelijker te kabelmanagen of meer afstand te kunnen creëren tussen je pc en de aangesloten apparaten.

Overigens is lengte niet de enige factor om goed te overwegen, want de specificaties van kabels spelen tevens een rol. Zo biedt Sharkoon HDMI-kabels, variërend van 1 tot 12,5 meter, van HDMI-versie 2.0. Dat wil zeggen dat de bandbreedte voldoende is voor een 4K-resolutie met 60 frames per seconde (fps). Dat is niet alleen belangrijk voor een pc, maar ook consoles die je wellicht in de buurt houdt. Die moeten wel van een HDMI 2.0-kabel voorzien worden voor een correcte uitvoer op 4K met 60 fps.

Klik hieronder voor de catalogus [PDF]

Sharkoon Cable Catalog V22

In het ‘overige’ segment zijn er nog wat zaken om aan te kaarten, zoals de kunstlederen WR200-polssteun. Een dergelijk accessoire kan een verschil maken in comfort voor je polsen; met name als een muismat toch moet uitblijven op je bureau. Daarnaast zijn er de SW10-stoelwielen van 75 mm en gemaakt van polyutheraan. Kortom, gemaakt van een kunststof die bekend staat om stiller gebruik en duurzaamheid. Handig voor als je een oude bureaustoel nieuw leven wil inblazen.

Het is duidelijk dat Sharkoon een breed scala aan accessoires biedt en uiteraard nog de gebruikelijke randapparatuur. Daarover gesproken, laten we dat in het volgende hoofdstuk bekijken met wat voorbeelden.

Samenstellingen

Zoals besproken bij de introductie is het doel van deze showcase simpel: diverse manieren tonen om je bureau op een leuke, doch betaalbare wijze aan te kleden. Zodoende stellen we een aantal voorbeelden samen, met behulp van de randapparatuur en accessoires die Sharkoon toegestuurd heeft. Daarmee kijken we logischerwijs naar de esthetica, de praktische toepassing van de accessoires en hoeveel elke samenstelling mag kosten.

De comfortzoeker

Bij de eerste setup kijken we naar de opties vanuit een comfortstandpunt. Op dat gebied zijn keuzes zoals een vloermat, grote muismat, polssteun, headset stand en monitorstandaard een gegeven iets. Bij elkaar opgeteld, door bijvoorbeeld de SFM10, 1337 V2, WR200, X-Rest Alu en Monitor Stand PURE te nemen, kom je uit op een bedrag van ruwweg 95,- euro.

Dat is mede een vraag geweest om te beantwoorden; kan je een bureau leuk aankleden voor rond de 100,- euro? Het antwoord mag duidelijk een “ja" zijn. Zelfs met één van de nieuwere SGP30-muismatten kom je nog steeds onder de 100 euro uit. Voor dat geld is je bureau bedekt met accessoires die assisteren met een stukje comfort en bovendien gemak.

Oh, maar houd er wel rekening mee dat kittens niet inbegrepen zijn.

De practicus

Opvolgend komen we uit bij de persoon die de belangrijkste zaken bij de hand houdt, ofwel de practicus. Voor dat doeleinde zijn een vloermat en polssteun niet belangrijk, maar een USB-hub en upgrade naar de Monitor Stand POWER en X-Rest Pro weer wel. Met die tweaks verandert de prijs naar zo’n 90,- euro, kortom, binnen hetzelfde bereik.

De hamsteraar

Mocht de inspiratie door het lijf stromen en een budget geen gevaar zijn, dan kom je logischerwijs uit bij de hamsteraar. Ofwel, de persoon die het bureau van top teen wil aankleden met handige en leuke accessoires. Zodoende kan je op dat moment alles bij elkaar gooien; een vloermat naar keuze, een XXL-muismat, de genoemde polssteun en ga zo maar door.

Logischerwijs is een dergelijke setup niet weggelegd voor de minimalist en onder ons. Hoewel een bescheiden setup wat esthetische voordelen biedt, valt niet te ontkennen dat comfort en handigheidjes op en rondom het bureau prettig zijn. Zeker als je nog steeds of voortaan vanuit huis werkt, want je werk-, game- en/of studieplek mag echt wel fraai zijn.

Samenvattend; inspiratie galore?

Hopelijk hebben we, met de enthousiaste hulp van Sharkoon, op leuke wijze een voorproefje mogen geven van hoe je een bureau kan versieren. Dat nota bene op betaalbare wijze, zoals we in onze reviews van Sharkoon vaker aankaarten. In ieder geval mag de fabrikant een breed spectrum aan gaming- en bureau-accessoires bieden, voor in ieder geval veel liefhebbers en doeleindes. Schroom dus niet om binnenkort het bureau beet te pakken en een frisse start te maken met een hernieuwde, toffe setup.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *