Sponsor

Geen officiële ondersteuning Rocket Lake op H410 en B460; fabrikanten omzeilen Intel

Hardware nieuws, pc

Vorig jaar wisten we te rapporteren dat Rocket Lake terugwaartse compatibiliteit zal hebben met Intel Z490. Inmiddels is bevestigd dat H470-moederborden tevens ondersteund gaan worden, kortom, twee chipsets binnen de 400-reeks zijn geschikt voor de aankomende processorreeks. Degenen die dan buitenboord vallen, zijn H410 en B460. Dit wist Intel recentelijk te bevestigen op de officiële pagina omtrent BIOS-updates voor 400-moederborden. De statement is hieronder zichtbaar.

Intel H410 B460 Rocket Lake support statement

Nou mag de ‘grap’ van de dag een interessante zet zijn vanuit Gigabyte als het gaat om H410 (en potentieel B460). Zo heeft de fabrikant besloten om twee van haar H410-borden, de H410M S2H V2 en H410M DS2V V2, te voorzien van een H470-chipset. Echter gaan diezelfde borden nog steeds door het leven als H410. Vooralsnog lijkt Intel geen bezwaar te maken tegen deze ‘tactiek’, aangezien de borden op de website zichtbaar blijven.

Dusver zijn er nog geen andere fabrikanten die dezelfde tactiek uitoefenen. Hoewel de 400-serie een goedkopere instap kan zijn, voor degenen die willen upgraden naar Rocket Lake, mag het onduidelijk zijn wat dit met de oorspronkelijke prijs van H470-geüpgraded moederborden doet. Het betreft in ieder geval niet de eerste maal dat fabrikanten de regels weten te omzeilen. Voor de consument belooft het in ieder geval een betere waarde.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid