Sponsor

Geen updates voor Windows 11 op niet-ondersteunde pc’s

Software nieuws, pc

Zoals inmiddels bekend, komt Windows 11 met pittigere systeemeisen dan Windows 10. Ondanks dat heeft Microsoft recentelijk aangegeven dat het mogelijk zal zijn om Windows 11 op niet-ondersteunde apparaten te installeren. Dat is enerzijds prettig om te horen, maar er blijkt een kanttekening te zijn. Microsoft heeft namelijk aan PCWorld gedeeld, om de situatie nader uit te leggen, dat die installaties geen toekomstige updates zullen ontvangen via Windows Update.

Mocht je dus niet aan de systeemeisen voldoen, i.v.m. de TPM-module of overige hardware, dan zal je dus een overweging moeten maken. Mocht je bepaalde features van Windows 11, zoals DirectStorage en de automatische HDR-functie, willen benutten, dan is dat in het begin zonder risico te doen. Nadat er kritische beveiligingsupdates uitkomen, is het logischerwijs niet aangeraden om nog langdurig van een onveilige versie gebruik te maken.

Toch nog updates?

Dat wil niet zeggen dat het verkrijgen van updates niet indirect mogelijk is. Tweemaal per jaar brengt Microsoft gewoonlijk de lente en herfstupdates uit voor Windows, veelal resulterende in een nieuw installatiebestand met alle updates dusver. Dat zou een eventuele optie kunnen zijn als een tijdelijke overbrugging naar compatibele hardware, maar ook die werkwijze is nog steeds niet aanbevolen, hetzij door Microsoft of in het algemeen.

Het up-to-date houden van Windows 11 is overigens niet alleen relevant voor beveiligingsupdates en bugs. Toekomstige games en hardware kunnen nieuwere versies van Windows 11 vereisen om überhaupt te functioneren. Daarnaast kan ondersteuning voor drivers (en de bijbehorende hardware) vervallen voor niet-geüpdatet versies van Windows 11. Er zijn dus risico’s alom, waardoor veel gebruikers waarschijnlijk op Windows 10 blijven, hetzij dus ook geforceerd.

Bron: PCWorld

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid