Sponsor

GeForce 451.48 WHQL Driver met DirectX 12 Ultimate-ondersteuning nu beschikbaar

Driver nieuws, pc

Afgelopen maart wist Microsoft de aankondiging te doen van DirectX 12 Ultimate. Dit betreft een versie van de welbekende API met verbeterde raytracing (DXR 1.1), Variable Rate Shading (VRS), Mesh Shaders en Sampler Feedback. Op haar blog vertelt het bedrijf meer over het doel van DirectX 12 Ultimate en wat we kunnen verwachten.

De korte versie komt als eerste neer op een efficiëntere werking van raytracing, die nu nog een flinke impact op framerates kan hebben. Daarnaast bieden de andere technieken meer informatie en vrijheid aan game-ontwikkelaars. Kortom, dat belooft wat.

Wat uiteindelijk het belangrijkste mag zijn, is het gebruik van DirectX 12 Ultimate bij de aankomende Xbox Series X. De API zal tevens werken met AMD’s toekomstige RDNA 2-videokaarten, waarvan we een variant zullen zien in de console van Microsoft én de PlayStation 5 natuurlijk.

Bij het gebruik van de DirectX-API, en een ondersteuning bij de aanstormende consoles, is de kans dus groot dat we meer games gaan zien met moderne features op alle platformen. Dit geldt dus eveneens voor de pc, al moeten we nog meemaken wat de impact zal zijn van SSD’s in de nieuwe consoles.

Nvidia Driver

Vanuit het groene kamp, beter bekend als Nvidia natuurlijk, mogen we vandaag een nieuwe driver zien. Dit betreft niets minder dan GeForce 451.48 WHQL, waarin we de officiële ondersteuning van DirectX 12 Ultimate meemaken. Voor de download kan je logischerwijs terecht op de desbetreffende downloadpagina van Nvidia. Voor meer informatie over de driver en alle veranderingen daarin, kan je logischerwijs terecht bij de Release Notes.

Bron: Nvidia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid