Sponsor

Review: Gelid Solutions Zentree Black Wooden Edition

Laadstation

75%
Eenvoudig opladen

In het kort

De Gelid Solutions Zentree Black Wooden Edition maakt opladen eenvoudig. Je kunt vier USB apparaten tegelijkertijd opladen en plaatsen op de noppen constructie. De oplaadkabels kun je netjes wegwerken in de behuizing. Wel is het jammer dat de constructie niet van echt hout is.

  • Eindoordeel

+ Speelse vormgeving. Functioneel om je apparaten te plaatsen.
+ Vier USB poorten, per poor een output van 2.4 Ampere.
+ Vier Micro USB kabels meegeleverd.
+ Kabels zijn weg te werken in de behuizing.
+ Geeft gemak. Geen gezeur meer met blokjes en kabeltjes.
+ Nette prijs.

- Niet van echt hout!
- Plastic Fantastic.
- Siliconen laag trekt veel stofdeeltjes/vuiltjes aan.

Review: Gelid Solutions Zentree Black Wooden Edition

Links: Gelid Solutions Zentree Black Wooden Edition productpagina


Dit maal gaat het verhaal over een boom met gebalanceerde krachten, iets om volledig zen van te worden. De Gelid Solutions Zentree, een laadstation voor mobiele apparaten. Geklungel met laadblokjes en stekkertjes zouden vanaf dit moment verleden tijd moeten zijn.

Op de Zentree kun je vier USB apparaten tegelijkertijd opladen. Niet alleen is het een gevalletje opladen, je kunt de apparaten ook nog eens op het laadstation plaatsen. Kleine handigheidjes om de kabels netjes weg te werken zijn onderdeel van dit oplaad boompje. Voor een prijs van circa 35 euro is het zeker geen spaarrekening vernietiger, of de Zentree interessant genoeg is om aan te schaffen, dat lees je in deze review.


Een overzicht van de specificaties met een video van Gelid Solutions zelf:


De Zentree kwam vorig jaar uit in een wit met groen jasje. Dit keer komt de Zentree in het zwart met een hout afwerking op de behuizing zelf, oftewel de Zentree Black Wooden Edition. Naarmate ik de productnaam herhaal krijg ik een vrij fantasierijke beeldvorming, ergens in mijn jeugd is het fout gegaan. De Zentree Black Wooden Edition is dus in het hout afgewerkt met een zwarte siliconen laag bovenop.

De siliconen laag is er om voor een reden: je kunt tussen de druppelvormige (boomvormige?) constructie je apparaten kwijt. Dit maakt de Zentree een laadstation met docking mogelijkheden, een 10.5 inch iPad gaat er zonder moeite op. De vier USB poorten hebben een output van 2,4 Ampere per poort met een maximaal vermogen van 48W totaal. Quick charge opties voor bijvoorbeeld een smart phone zijn dankzij deze 2,4 Ampere output vaak mogelijk.


De Zentree komt in een doosje met een greepje. Nu is de totale unit niet zo zwaar dat dit greepje nodig is om je boompje rond te tillen. De verpakking is vrij standaard; productafbeelding, specificaties en wat interessante termen. In de verpakking zelf komen we al snel de Zentree tegen. Een siliconen mat met nopjes komt ons tegemoet, in het zwart met een afwerking van hout? Hela! Wacht eens even… Hout? De behuizing van de Zentree Black Woorden Edition is gemaakt van plastic, waar is mijn stukje hout waar ik zo naar verlangde? Op de productpagina zul je ongetwijfeld op sommige foto’s denken: “De nieuwe Zentree is van hout.” Waar sommige je misschien weer tot twijfelen brengen. Voor Gelid Solutions een puntje van aandacht: vermeldt dit duidelijk op de productpagina. In de teksten en specificaties is niet terug te vinden of de constructie van hout of plastic is, wat vrij verwarrend werkt.
In de verpakking komen we vier platte USB kabels tegen en twee voedingskabels, één Europese stekker en één voor de overkant. De platte USB kabels zijn allemaal voorzien van een Micro USB aansluiting, je zult dus voor Apple producten je lightning kabel uit de lade moeten vissen. Verder vinden we nog twee kabel ankertjes om kabels vast te zetten in de behuizing zelf. De bovenzijde van het laadstation kun je verwijderen, waarna je toegang krijgt tot de vier USB poorten. In het laadstation is voldoende ruimte om kabels weg te werken, ook als deze wat langer zijn. Op de achterzijde van het siliconen bovengedeelte zitten twee uitsparingen om de kabels te begeleiden van binnenuit. Nu is het enkel nog de voedingskabel aansluiten, apparaten erop en opladen maar.


Onder het siliconen matje vinden we een kunststof ondergrond, je kunt de siliconen matjes verwisselen met andere kleurtjes. Deze zijn via de Gelid website apart verkrijgbaar. Je ziet het al op de foto’s: zwart met hout oogt netjes. Wel is het zo dat het siliconen matje enorm veel stof, haartjes en overige vuiltjes aantrekt, het is bijna onmogelijk om dit netjes te houden. Ik vermoed dat het bij andere kleuren minder opvalt.Ben je dan eenmaal zover: apparaten plaatsen en gaan! De middelste rij aan nopjes zijn wat hoger, deze zijn bedoeld voor de grotere apparaten, zoals een iPad. De iPad 10.5 inch pas bijvoorbeeld niet op de lagere nopjes, deze glijdt er dan langzamerhand uit.

Met een kleine tegenvaller dat de Zentree niet van echt hout is, zijn we er in de praktijk erg blij mee. Ik zeg we, want mijn vriendin maakt er intussen ook gebruik van. Geen geneuzel meer met losse opladers en kabeltjes, de Zentree laadt en gaat! Groot voordeel is dat je een iPad zonder moeite op de bovenzijde plaatst, zonder dat deze beschadigd. Het is een mooie combinatie om een Bluetooth verbinding te maken met onze soundbar, om gelijktijdig op te laden en heel praktisch: je kunt de iPad ook nog gebruiken wanneer deze op de Zentree staat. De nopjes maken namelijk geen contact met het beeldscherm, swipen is dus geen enkel probleem. Pom ziet de Zentree als speeltje.


Hooguit liggen hier meestal 3 tot 4 apparaten tegelijkertijd aan de lader, met de Zentree komt dat goed uit. In veel gevallen zijn het drie apparaten, een iPad, een smart watch en telefoon. Ik laat mijn iPad momenteel standaard op de Zentree staan, ook zonder kabel als de batterij vol is. Het is gemakkelijk, staat veilig en ligt nergens in de weg. Op de keukentafel doe ik normaliter mijn iPad altijd uit voorzorg in een lederen beschermhoes om krasjes te voorkomen, dat soort geneuzel is met de Zentree verleden tijd. Vier apparaten aangesloten op de Zentree gaat zoals verwacht probleemloos. Twee iPads en twee telefoons zitten zo weer in het groen, onder goede en veilige omstandigheden.

Hoesjes rondom je tablet of telefoon zijn geen belemmering, er is genoeg tussenruimte om apparaten te plaatsen met een hoes. Van een afstand oogt de Zentree best leuk, naar mijn mening is het vooral functioneel. Het blijft voor mij een kleine tegenvaller dat het zogenaamde hout van plastic is. Een kleine bijzaak is het schoonhouden van de siliconen laag, in principe is dit totaal niet nodig. Als het zonnetje in huis staat zijn de vuiligheidjes op de siliconen laag goed zichtbaar. Schoonmaken met een beetje vocht en een doekje laat opnieuw stof achter.Gezeur met kabels, oplaadblokjes en stopcontacten? De Zentree van Gelid Solutions lost dit probleem op. Dit is het eerste oplaadstation dat hier in huis staat. Na het schrijven van deze review vraag ik mezelf af: “Pim… waarom had je dit niet eerder?” Het elimineert het gezeur met kabeltjes uit een lade trekken, blokje in het stopcontact en opladen maar. Voorheen bungelde hier wel eens een telefoon aan zijn draad vanaf het blokje halverwege in de lucht, ook verleden tijd.

Het creëert eenvoud om even je apparaten op te laden. Pak een toegankelijke plek, plaats de Zentree en opladen maar. Vier apparaten gelijktijdig met een output van 2.4 Ampere per poort, meer dan genoeg voor moderne tablets en telefoons, ook om gebruik te maken van Quick Charge mogelijkheden. Vier apparaten tegelijkertijd is geen enkel probleem, zowel niet in opladen als het plaatsen van deze apparaten op het laadstation. Hier staan er geregeld twee iPads op samen met twee smart phones.

De Zentree moet je bevallen qua uiterlijk, met zijn siliconen noppen zal niet iedereen fan zijn van dit speelse design. De besproken Zentree Black Wooden Edition viel wat tegen in de kleine details. Als je de naam leest, zou je toch verwachten dat behuizing van hout is. Dan moet ik je toch teleurstellen: deze is vervaardigd uit plastic. Vanaf een afstandje is het niet te onderscheiden van hout, eenmaal dichterbij valt dit goed op. Voor de prijs van circa 35 euro mag ik echter niet zeuren, een prima oplaadstation waar je vier apparaten op kwijt kunt. Wel is het zaak aan Gelid Solutions om te vermeldden dat deze Wooden Edition niet van echt hout is vervaardigd, om zo misverstanden te voorkomen. Praktisch en goedkoop meerdere USB apparaten opladen tegelijkertijd? De Zentree is een leuk cadeautje voor onder de kerstboom, laat het in dit geval wel een echte kerstboom zijn met mooi natuurlijk hout.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid