Gerucht: Intel Z590, B560 en H510-moederborden verschijnen 11 januari

Hardware nieuws, pc

In maart 2021 gaan we de lancering tegemoet van Intel’s aanstormende Rocket Lake-S-processoren. Het vlaggenschip van deze desktopreeks, de Intel Core i9 11900K, zagen we afgelopen maandag nog voorbij komen. Naast nieuwe CPU’s mogen we ook nog een nieuwe reeks aan moederborden verwachten op basis van Intel’s 500-chipset. Zodoende gaan we Z590, B560 en H510-moederborden tegemoet en volgens een Chinese bron zal dat al op 11 januari zijn.

Logischerwijs is er terugwaartse compatibiliteit met Z490-moederborden, dus een overstap naar de 500-reeks is voor Rocket Lake-S geen verplichting. Echter brengen de nieuwe moederborden wél een belangrijke feature met zich mee en dat is ingebakken ondersteuning voor PCI Express 4.0. Dat betreft de eerste keer dat Intel deze feature weet te bieden aan haar consumenten. Kortom, interessant voor degenen die een PCIe 4.0-SSD behoeven in hun Intel-systeem.

Of de Z590, B560 en H510-moederborden daadwerkelijk lanceren op 11 januari is echter niet geheel duidelijk. Het kan namelijk ook de aankondigingsdatum betreffen, waarbij de lancering naderhand zal volgen. Dit was bij Comet Lake mede het geval, want de moederborden daarvan kwamen een maand na onthulling beschikbaar. In ieder geval mag het niet lang meer duren alvorens we aan de slag mogen Intel’s volgende generatie aan moederborden én processoren.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid