Sponsor

Gerucht: Nvidia wil chipsetontwikkelaar ARM overnemen

Industrie nieuws

Het is niet onbekend dat Nvidia al enige tijd werkt aan de uitbreiding van haar bedrijf. Zo wist de fabrikant in april nog de overname van Mellanox, een leverancier van netwerkproducten, te voltooien. Daarmee weet Nvidia haar arsenaal aan technologieën uit te breiden. Op het gebied van uitbreidingen lijkt Nvidia nog niet klaar te zijn, want nu doen er geruchten de ronde omtrent de overname van Britse chipsetontwikkelaar ARM.

Dat bedrijf staat al decennialang bekend om haar ontwerpen, de welbekende ARM-architectuur en de instructiesets die daarbij aan te pas komen. In recentelijke tijden zien we de toepassing daarvan in de mobiele markt en dat door talloze fabrikanten. Kortom, met een overname van dit bedrijf zou Nvidia een pad kunnen banen naar de toekomst. Allicht wenst de fabrikant een flinke intrede te gaan doen in de mobiele markt.

Nvidia en Softbank

Een ander toekomstperspectief is logischerwijs het financiële aspect van de overname. In 2016 is ARM namelijk voor 32 miljard dollar overgenomen door Softbank, een bedrijf dat tevens al jaren investeert in Nvidia. Volgens de financiële nieuwsbron Bloomberg heeft Nvidia het moederbedrijf Softbank benaderd voor een potentiële overname van ARM. Daar staat Softbank ten zeerste open voor, omdat ze haar investering graag terug wil zien.

Echter zal de overname geen eenvoudig proces zijn. Naast de enorme schaal ervan kan er weerstand worden uitgeoefend tegen de overname. Dit niet alleen vanuit aandeelhouders, maar ook de klanten van Softbank, ofwel ARM. Dit neemt niet weg dat Nvidia een uitstekende zet zou maken met de koop van ARM. Of dit uiteindelijk een realiteit zal worden, moet zich nog laten blijken.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid