Gerucht: NVIDIA’s GTX 1080 Ti niet langer in productie

Hardware nieuws, pc

Zoals inmiddels bekend, heeft NVIDIA afgelopen maand haar nieuwe reeks aan videokaarten geïntroduceerd. Deze RTX-serie, vooralsnog bestaande uit de RTX 2070, RTX 2080 en RTX 2080 Ti, heeft naast prestatieverbeteringen een secundair doel en dat is het vervangen van het voorgaande vlaggenschip, de GTX 1080 Ti. Ironisch genoeg is die kaart de grootste concurrentie voor de RTX 2080, wat we in onze RTX-review al wisten te bespreken.

Prijs/prestatie-verhouding

Zodoende is ook NVIDIA hiervan bewust en volgens de bronnen van GamersNexus is de GTX 1080 Ti niet langer in productie. Dat is een zet met de nodige gevolgen, want als gamers prestaties zoeken voorbij de GTX 1080 of vergelijkbare RTX 2070, dan schiet het prijskaartje aanzienlijk omhoog. Op het moment van schrijven is de GTX 1080 Ti namelijk voordeliger dan de RTX 2080, terwijl deze kaarten elkaar weten te evenaren in games zonder ray-tracing.

Uiteraard zal de GTX 1080 Ti op de tweedehandse markt voorlopig te verkrijgen zijn; met name vanwege de gekte rondom het minen van bitcoins. Partijen die over zijn gesprongen naar een RTX-kaart moeten hun oude vlaggenschepen natuurlijk kwijt. Voor relatief weinig geld kunnen liefhebbers dus het risico nemen om een kaart met dergelijke achtergronden over te nemen. Anders is de RTX 2070 met een degelijke prijs/prestatie-verhouding een interessante optie.

Bron: GamersNexus

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid