Sponsor

Gerucht plaatst lancering AMD Zen 4 in 4e kwartaal 2022

Hardware nieuws, pc

De toekomst van AMD op processorgebied is een uitgebreide, met de vermoedelijke komst van als eerste een refresh, ofwel Zen 3+. Opvolgend in 2022 zouden we dan Zen 4 mogen verwachten, waarvan de geruchtenmolen een lancering neerzet in het vierde kwartaal van 2022. In dit geval is het gerucht afkomstig van twitteraar @sepeuwmjh, die eerder een gedeelte van AMD’s roadmap wist te lekken. Op die roadmap is het eerdergenoemde Zen 3+ zichtbaar, met ondersteuning voor DDR5.

Verder duidt de lekker aan dat een onthulling plaats zou kunnen vinden in het derde kwartaal van 2022. Dat rakelt een aantal vragen op, waaronder omtrent de onthullings- en lanceringsperiode van Zen 3+. Is deze eind 2021 reeds te verwachten in desktopvorm? De mobiele uitingen, Rembrandt-H en Rembrandt-U, komen waarschijnlijk pas in 2022. Mede omdat de mobiele processoren van een AMD-architectuur ná de desktopvarianten pas verschijnen.

De komende jaren mogen in ieder geval een interessante periode zijn. Naast de komst van nieuwe standaarden, zoals DDR5 en PCI Express 5.0, brengt Intel haar nieuwe big.Little-architectuur naar de desktop. De blauwe en rode titanen slaan verschillende paden in om hun processoren naar een volgend niveau te tillen. Het resultaat daarvan mogen we hopelijk over een half jaar al in actie gaan zien, hetzij in ieder geval op mobiele platformen.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid