[Update] Gerucht: releasedatum Xbox Series X is 5 november

Hardware nieuws, Xbox Series X

Update:
Microsoft heeft vanavond kunnen bevestigen dat de Xbox Series X in november zal lanceren. Dat wist Aaron Greenberg, dé man achter Microsoft’s marketing, via een tweet te delen. Daarbij verwijst de beste man naar een nieuwsbericht op de Xbox-website, waarin we november als releaseperiode zien. Een exacte datum, ofwel 5 november, wordt niet genoemd, maar globaal gesproken zullen we die maand met de console aan de slag kunnen.

Oorspronkelijk bericht:
Naast de nodige lanceringen van pc-hardware mogen we eind dit jaar ook nog twee next-gen consoles verwachten; de PlayStation 5 en Xbox Series X. Van laatstgenoemde zien we vandaag sterke geruchten voorbij komen omtrent de releasedatum ervan. Namelijk dat we de Xbox Series X én een Xbox Series S op 5 november mogen verwachten.

Deze informatie is gebaseerd op een vroege unboxing van de controller, waarbij op de doos een Xbox Series X én S-variant wordt getoond. Bij registratie van de controller op de Microsoft-website wordt aangetoond dat de beperkte garantie op 5 november 2021 verloopt. Een jaar garantie is in dit geval aannemelijk, resulterende in de vermoedde releasedatum. In ieder geval mag deze garantie een stuk langer zijn dan de garantie van 90 dagen die de controllers van de Xbox One met zich meekregen.

Xbox Series X garantie controller

RDNA 2 op pc in oktober?

Wat dit bericht omtrent de releasedatum mede interessant maakt, is de komst van RDNA 2 voor de pc. Eerder wist AMD te bevestigen dat de RDNA 2-architectuur, die aanwezig is in beide consoles, éérst voor de pc zal verschijnen. In dat geval is het aan te nemen dat Big Navi, hét vlaggenschip op basis van RDNA 2, uiterlijk in oktober arriveert.

Een lancering in september is eventueel nog een mogelijkheid, gezien we in die maand Nvidia’s RTX 3000-serie mogen verwachten. Daarnaast duidde een eerder gerucht aan dat AMD haar Big Navi in september op Computex 2020 wilde onthullen, maar dat evenement is inmiddels geannuleerd. Wat dus uiteindelijk de realiteit wordt, moeten we geduldig afwachten.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid