Sponsor

Gerucht: RTX 3000 bezit 12-pins-aansluiting voor voeding

Hardware nieuws, pc

De geruchten vanaf Chinese bodem blijven komen als het gaat om Nvidia’s RTX 3000-serie. Zo wisten we gisteren nog te delen dat de groene titaan gestopt zou zijn met de productie van high-end-kaarten binnen de RTX 2000-reeks. Dit om de focus te verleggen naar RTX 3000.

In betrekking tot die laatste zien we vandaag een gerucht vanuit een andere hoek. In dit geval omtrent het power-design van de diverse kaarten die we in de 3000-line-up gaan zien. Zo meldt het Chinese FCPOWERUP dat Nvidia een 12-pins-voedingaansluiting gaat introduceren. Een aanzienlijke stap omhoog ten opzichte van de typerende 6 en 8-pins-aansluitingen die we tot nu toe hebben gezien.

Hoe dit in de praktijk eruit ziet, met dank aan FCPOWERUP, is hieronder te zien. Zo is niet alleen een ontwerpafbeelding zichtbaar, maar ook een daadwerkelijke foto van de 12-pins-aansluiting.

RTX 3000 12-pins voeding 1 RTX 3000 12-pins voeding 2

Meer dan 300 watt

Dit gerucht is allicht met een minder grote korrel zout te nemen dan gewoonlijk. Eerdere rapporten hebben reeds aangeduid dat het stroomverbruik van high-end-kaarten in de RTX 3000-reeks voorbij de 300 watt zal liggen. Voor het reference-design, het ontwerp dat Nvidia zelf levert, zou dat een primeur zijn. Om die waarde van 300 watt te ontstijgen, dient er inderdaad een nieuwe voedingsaansluiting te komen.

Een standaardcombinatie van twee 6-pins-aansluitingen en een 8-pins-aansluiting, of twee 8-pins-aansluitingen, kan 300 watt namelijk niet ontstijgen. Zo levert een 6-pins-stekker slechts 75 watt, waarbij een 8-pins-stekker 150 watt biedt. Kortom, elke combinatie resulteert in een maximale levering van 300 watt. Volgens FCPOWERUP kan de 12-pins-aansluiting tot 600 watt leveren in een perfect scenario. In de praktijk resulteert de aansluiting eerder in een betrouwbare 400 watt, op 6 ampère, die geleverd kan worden.

Naast een 12-pins-aansluiting wordt er nog een 4-pins-aansluiting gerapporteerd, al is het nut daarvan niet duidelijk. Daarnaast is het de vraag of de 12-pins-stekker enkel bestemd is voor het reference-design van Nvidia. Zo kunnen partners van Nvidia een “normale” aansluiting op hun plank aanbrengen. Daarnaast is het niet duidelijk voor welke uitingen binnen de RTX 3000-reeks de aansluiting bestemd is. Al ligt het vermoeden wel bij de RTX 3080 en/of RTX 3090.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid