Sponsor

Gerucht: Zen 3 zal Ryzen 5000 heten in plaats van Ryzen 4000

Hardware nieuws, pc

Vorige week wisten we de klassieke ‘aankondiging van een aankondiging’ te delen; in dat geval vanuit AMD. Zo wist de fabrikant te delen dat Zen 3, de architectuur van de aankomende processorreeks, op 8 oktober onthuld zal worden. Logischerwijs werd hierbij uitgegaan van Ryzen 4000, maar volgens de geruchten is dat niet het geval. In plaats daarvan zou AMD een sprong maken, enkel qua benaming, naar Ryzen 5000.

Hoewel hier sprake is van geruchten, is het niet onwaarschijnlijk dat AMD dit besluit zou maken. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden aldoor verwezen naar ‘Zen 3’ of ‘Vermeer’ en niet naar Ryzen 4000. Waar we die verwijzing wel zien, is bij Ryzen 4000G, waarbij AMD die APU’s doet beschrijven als de Ryzen 4000-desktopprocessoren. Het gebruik van Ryzen 5000 als benaming zou bestaande en toekomstige verwarring kunnen verminderen.

Nog steeds Zen 3

Ter verduidelijking: het betreft nog altijd Zen 3 en niet Zen 4. Gezien de mogelijke naamswijziging van eerstgenoemde is het echter onduidelijk hoe Zen 4 en APU’s op basis van Zen 3 zullen heten. Het zou dan logisch zijn om Zen 3-APU’s in de Ryzen 5000-reeks te plaatsen als ‘Ryzen 5000G’. Op dat moment komt de architectuur van de APU’s, die normaal gesproken één generatie achterloopt, overeen met de enthusiast-processoren.

Overigens betreft de tweet aan het begin niet de enige bron van het gerucht. Zo had Igor’s Lab aan het begin van augustus een vermoedelijke engineering sample gespot van een Ryzen 9 4950X. De website rapporteerde naderhand dat het een 5950X zou kunnen betreffen. Voor een bevestiging zullen we moeten wachten op de officiële onthulling van Zen 3, die op 8 oktober dus plaats zal vinden.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid