Sponsor

Het grote E3 2021-overzicht met FAQ en livestreams

Electronic Entertainment Expo 2020

Wat is de Electronic Entertainment Expo (E3 2021) eigenlijk?

Net zoals vorig jaar is het prettig om uit te leggen wat de E3 2021 is. Het betreft niets minder dan ‘s werelds grootste, jaarlijkse gamebeurs in het zonnige Los Angeles. Tientallen ontwikkelaars en uitgevers komen daar samen om de laatste games en technologie te presenteren. Dit gebeurt veelal op een groots podium met, soms letterlijk, het nodige vuurwerk.
I.v.m. de coronapandemie zijn de omstandigheden echter veranderd en dat zien we in 2021 wederom.

Zo is de fysieke vorm van de E3 wederom afgelast, maar geen zorgen, want we krijgen gewoon weer een digitale vorm voorgeschoteld. Ofwel, ontwikkelaars en uitgevers hebben hun onthullingen en shows verplaatst naar het online podium. Vanaf aankomend weekend krijgen we dus livestreams met digitale presentaties en bijbehorende onthullingen. Dat geldt voor kleine én grote partijen, waaronder Microsoft, Nintendo en Sony.

Geeft TechGaming coverage aan de E3 2021?

Uiteraard! Bij belangrijke onthullingen, zoals de vermoedelijke Nintendo Switch Pro, bieden we nieuwscoverage. Daarnaast bespreken we tijdens de TechGaming Podcast op 17 juni onze bevindingen en vatten we alle belangrijke nieuwtjes samen. Zo zullen we ongetwijfeld feedback geven op nieuwe hardware, onthulde games en eventuele innovaties vanuit de industrie. Zo keert de PC Gaming Show weer terug en dat is voor de pc-gamers onder ons natuurlijk het interessants.

Wanneer zijn de livestreams te bekijken?

Hieronder is de tabel met bekende presentaties en bijbehorende data/tijdstippen. De eerste officiële E3 2021-dag vindt zaterdag 12 juni plaats en het evenement zelf duurt tot t/m 15 juni. Ditmaal doen Microsoft, Nintendo en Sony allemaal mee, zien we de PC Gaming Show terugkeren en komen partijen zoals Capcom, Square Enix en Ubisoft ook weer aan bod.

Wie/wat?DatumTijdstipWaar?
Guerrilla Collective (Dag 1)5 juni (zaterdag)17:00Guerrilla Collective
Onthulling Battlefield 20219 juni (woensdag)16:00YouTube
Summer Game Fest Kickoff Live10 juni (donderdag)20:00YouTube
Koch Primetime11 juni (vrijdag)21:00YouTube
Guerrilla Collective (Dag 2)12 juni (zaterdag)17:00Guerrilla Collective
Ubisoft Forward12 juni (zaterdag)21:00YouTube
IGN Expo12 juni (zaterdag)22:00YouTube
Gearbox Entertainment12 juni (zaterdag)23:00YouTube
Xbox and Bethesda Games Showcase13 juni (zondag)19:00YouTube
Square Enix Presents13 juni (zondag)21:15YouTube
PC Gaming Show13 juni (zondag)23:30YouTube
Future Games Show14 juni (maandag)01:00YouTube
Capcom14 juni (maandag)23:30YouTube
Nintendo Direct15 juni (dinsdag)18:00YouTube
BANDAI NAMCO15 juni (dinsdag)YouTubeYouTube
EA Play22 juli (donderdag)YouTubeYouTube
Waar zijn de livestreams te vinden?

Over het algemeen zal je terecht kunnen bij de Twitch en/of YouTube-pagina’s van de bedrijven. Op het moment van schrijven is het nog niet voor alle partijen duidelijk waar de livestreams plaats zullen vinden, maar daarvoor kan je de social media-kanalen in de gaten houden.

Wij wensen je in ieder geval alvast veel plezier toe met kijken. Mocht je nou niet in staat zijn om de presentaties live mee te maken, geen zorgen! Veelal kan je later nog terecht op het YouTube of Twitch-kanaal van een partij om de presentatie terug te kijken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid