Sponsor

Hoofdarchitect Nehalem-architectuur keert terug naar Intel

Industrie nieuws, pc

Het is al enige tijd dat Intel werkt aan een hervorming van bedrijf, waaronder met het nieuwe EVO-submerk. Naast dat stapt de huidige CEO (Chief Executive Officer), Bob Swan, per 15 februari af, omdat er inmiddels een propere vervanger is gevonden. Om precies te zijn betreft dat Pat Gelsinger, de voormalige CEO van VMware. Met die beste man aan het roer én zijn technische kennis hoopt Intel een succesvoller pad in te slaan.

In ieder geval lijkt de keuze voor Gelsinger reeds vruchten af te werpen, want het heeft een secundair persoon aangedreven om terug te keren naar Intel. Dat mag in dit geval Glenn Hinton zijn, niemand minder dan de hoofdarchitect verantwoordelijk voor Intel’s Nehalem-architectuur. Dat betreft de architectuur in onder andere de eerste Core i-reeks van het bedrijf, ofwel de Core 700, 800 en 900-serie voor desktops.

Glenn Hinton - LinkedIn

Met die reeks wist Intel indertijd een daverend succes te boeken en het succes daarvan is het afgelopen decennium zichtbaar geweest. Naast de aankondiging op LinkedIn van zijn terugkeer laat Hinton weten dat hij komt te werken aan een “high performance CPU project”. Wat dat zal inhouden, is logischerwijs nog onduidelijk. Wel is het aannemelijk dat dit project gericht zal zijn op de desktop- en/of serverindustrie. We zullen het later dit jaar of anders in 2022 ongetwijfeld te weten komen.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid