Sponsor

Intel Alder Lake-S lanceert in november 2021?

Hardware nieuws, pc

Het is al enige tijd bekend dat Intel Alder Lake gepland staat voor het einde van 2021. Daarbij, dankzij een recentelijk lek, leek de lancering enkel centraal te staan met de mobiele reeks, Intel Alder Lake-P. Volgens Wccftech zal dat niet het geval zijn, want de website geeft aan dat in november ons gewoon de desktopreeks staat te wachten, beter bekend als Intel Alder Lake-S. Dat betekent dus ook de komst van DDR5-geheugen, de PCI Express 5.0-standaard en nieuwe koelers voor socket LGA1700.

De reden voor een tijdige lancering van de desktopreeks zou te maken hebben met AMD’s vroege lancering van PCIe 4.0 in 2019. Het is pas recentelijk, met de komst van Rocket Lake-S, dat Intel eindelijk PCIe 4.0-ondersteuning biedt op haar platformen. Dat is een ‘fout’ die Intel niet wil herhalen, dus de blauwe titaan zou de afgelopen weken met partners in gesprek zijn gegaan. Mede om de nodige voorbereidingen te treffen voor de lancering eind dit jaar.

DDR4 of DDR5?

Wel blijven er vragen hangen rondom de implementatie van DDR4 en DDR5-ondersteuning. Vanwege de tekorten krijgen waarschijnlijk enkel de high-end moederborden ondersteuning voor DDR5. Dat is niet onlogisch, gezien Alder Lake inherent werkt met beide geheugenstandaarden. Verder weten we dat er nieuwe koelers onderweg zijn voor de nieuwe LGA1700-socket, waarbij Intel die socket voorlopig wil blijven hanteren. Handig voor de duurzaamheid van desbetreffende koelers.

Al met al komen we de komende maanden ongetwijfeld de exacte releasedatum van Alder Lake-S te weten. Het betreft voor Intel in ieder geval een spannende periode, want als alles correct uitlijnt, komt de blauwe titaan dus als eerste op de markt met de nieuwe standaarden. Tot hoeverre o.a. DDR5 ondersteund en beschikbaar zal komen, mogen we eveneens nog gaan ondervinden.

Bron: Wcftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid