Intel boxed koeler voorzien van vernieuwd, zwart design

Hardware nieuws, pc

Een onderdeel van Intel dat we al jarenlang als vanzelfsprekend beschouwen, mag niets minder dan de boxed koeler zijn die het bedrijf verscheept met al haar processoren. Over de tijd heen is het design van die koeler weinig veranderd, althans, deze is enkel wat compacter geworden.

Daar lijkt nu een grotere verandering in te komen, want een handjevol Taiwanese en Chinese reviewers hebben een nieuw design gespot voor de boxed koeler. De partijen hebben dit ondervonden na de aanschaf van de Intel Core i7 10700 voor hun review. Met het uitpakproces werd het nieuwe, zwarte design van de koeler zichtbaar.

Hieronder zijn twee foto’svan de nieuwe koeler te vinden, afkomstig van nguyencongpc.vn en Chiphell.com respectievelijk.

Nieuwe specificaties

Nou blijft het niet alleen bij een nieuw kleurtje; ook de specificaties zijn veranderd. Zo is de bestemde TDP-waarde omhoog geschroefd van 65W naar 80W. Daarnaast is de koperen kern vernieuwd, al komt deze nog steeds met de 2015C-specificatie.

De reden voor de verandering is een simpele; de nieuwe Intel Xeon W-1200-processoren. De vernieuwde boxed koeler wordt dus meegeleverd bij de W-1290, W-1270 en W-1250. Zoals aangegeven door de eerder genoemde partijen, zien we de koeler dus ook bij de i7 10700 en i7 10700F. Intel wist daarna nog de i9 10900 en 10900F te bevestigen als processoren waar de nieuwe koeler bij geleverd wordt.

Nou zijn de 10700 en 10900-processoren geschat voor een TDP van 65W, maar dat is enkel bij een normale werking. Zodra de turbofunctie in werking treedt, schiet de hitteproductie omhoog. De extra koeling die de vernieuwde koeler moet leveren, kan een groot verschil maken. Dit niet alleen voor het behalen van hogere turbofrequenties, maar ook voor het aanhouden daarvan.

Bron: TechSpot

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid