Sponsor

Intel Core i9 11900K verslaat AMD Ryzen 7 5800X in synthetische benchmarks

Hardware nieuws, pc

Een Chinese mediabron heeft op Bilibili een preview gedeeld van de aanstormende Intel Core i9 11900K. De outlet toont meerdere tests, waarin vergeleken wordt met de AMD Ryzen 7 5800X en de nog te verschijnen AMD Ryzen 7 5700G. De gebruikte Intel Core i9 11900K-sample weet het rode kamp in synthetische benchmarks te verslaan op single-core én multi-core-gebied.

De gebruikte programma’s betreffen Cinebench R15, R20 en R23, CPU-Z, PCMark 10, V-RAY en x264 FHD. Hieronder zijn de resultaten zichtbaar, afkomstig van de genoemde video.

Cinebench R15, R20 en R23
CPU-Z, PCMark 10, V-RAY en x264 FHD

In betrekking tot de testomgeving deelt men dat gebruik is gemaakt van een Z590-moederbord. Dat met een nieuwere BIOS dan beschikbaar zal zijn bij de lancering van Rocket Lake-S. Het resultaat dient hogere scores te zijn, maar er zijn vooralsnog stabiliteitsproblemen, mede zichtbaar in de video. Ná de lancering van de reeks en de problemen te hebben opgelost, komt de nieuwere BIOS beschikbaar voor consumenten.

Benchmarks van games

Naast een groot aantal synthetische benchmarks heeft de bron een zevental games getest. Daarin zien we dat de Core i9 11900K en Ryzen 7 5800X nek-aan-nek gaan met elkander. De uitzondering hierop is League of Legends, waarin AMD een duidelijk overwinning ziet. Op basis van de benchmarks lijkt het niet alsof Intel de befaamde ‘gamekroon’ terug zal stelen. In het overzicht hieronder, met dank aan Wccftech, zijn alle resultaten zichtbaar.

Intel Core i9 11900K game benchmarks - 1080p

Nou hebben we hier wel te maken met een preview van een sample die niet indicatief hoeft te zijn van het eindproduct. Anderzijds is het over een enkele maand dat de lancering van Rocket Lake-S plaats zal vinden. Het is dus mogelijk dat sprake is van definitieve resultaten, mede vanwege de overeenkomstigheid met eerder gelekte resultaten. Over een aantal weken komen we meer te weten.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid