Sponsor

Intel dient PCH-info in voor Alder Lake en Raptor Lake bij SATA-IO

Hardware nieuws, pc

Het is al enige tijd dat we het mogelijke bestaan van Raptor Lake voorbij zien komen. Dat betreft de opvolger en een verfijning van het aanstormende Alder Lake. Nou mogen we vandaag een keiharde bevestiging krijgen van in ieder geval het bestaan, want Intel heeft informatie omtrent de PCH (Platform Controller Hub) van beide processorreeksen ingediend bij de SATA-organisatie (SATA-IO). Beide processorreeksen blijken gebruik te maken van dezelfde PCH.

Dat mag overigens geen verrassing zijn, gezien Alder Lake en Raptor Lake dezelfde features dienen te bezitten. Denk maar aan ondersteuning voor dezelfde LGA 1700-socket, PCIe 5.0 en DDR5-geheugen. Bij de ingediende informatie worden overigens de Apparaat-ID’s benoemd: 7AB0 tot 7ACB en 7A30 tot 7A4B. Dat valt te zien aan de afbeelding hieronder, afkomstig van Videocardz. Kortom, het mag een serieuze indiening zijn.

Intel Raptor Lake PCH SATA-IO

Aan verdere, inhoudelijke informatie mag het helaas ontbreken. Wel is het fijn om te zien dat Raptor Lake een feit is. Naar verwachting zal die processorreeks in 2022 verschijnen, ofwel een jaar na de lancering van het aankomende Alder Lake. Of Intel vanaf heden op schema blijft liggen, na de nodige interne veranderingen, moet natuurlijk bekeken worden. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan kunnen we in 2023 alweer Meteor Lake verwachten.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid