Sponsor

Intel Druid-videokaarten arriveren mogelijk in 2025

Hardware nieuws, pc

Kortgeleden wist Intel haar toekomstige, discrete Arc-videokaarten te onthullen, inclusief roadmap. Zo mogen we, meest waarschijnlijk in de eerste helft van 2022, de lancering van als eerste Alchemist verwachten. Opvolgend zijn Battlemage, Celestial en Druid aan de beurt, al duidt de gedeelde roadmap geen releasedata aan voor die reeksen. Lanceringen lijken dusver onduidelijk, maar de tweet vanuit een Intel-medewerker hint nu naar een mogelijke komst van Druid in 2025.

If all goes well, that could be when Intel ARC ‘Druid’ cards come out… game on 🎮😉

— Bryce_GfxDriverGuru (@theBryceIsRt) November 23, 2021

Inmiddels lijkt de tweet, afkomstig van ‘Driver Guru’ Bryce, verwijderd te zijn. Zodoende is het typerende korreltje zout aan te pas, maar het hint in ieder geval naar de mogelijke planning vanuit Intel. Een lancering in 2025 zou namelijk betekenen dat er een jaarlijkse release te verwachten is. Dat in tegenstelling tot AMD en Nvidia, die momenteel om de twee jaar een release bieden. Zo kunnen we eind 2022 de komst van Radeon RX 7000 (RDNA 3) en RTX 4000 verwachten.

Vooralsnog lijkt de komst van Druid in 2025 niet geheel onwaarschijnlijk. Eerdere geruchten hinten namelijk naar een release van Battlemage in 2023, een jaar na de lancering van Alchemist in 2022. Daarmee lijkt Druid in 2025 een logische opvolging, na de komst van Celestial in 2024. Mocht Intel gaandeweg obstakels tegenkomen, hetzij met de ontwerpen van de GPU’s zelf of anderzijds, dan zal er ongetwijfeld meer tijd tussen lanceringen zitten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid