Sponsor

Intel Meteor Lake arriveert in 2023; 7nm-problemen verholpen

Hardware nieuws, pc

Gisteren heeft het Intel Unleashed: Engineering the Future-evenement plaatsgevonden. Daar heeft Intel’s nieuwe directeur, Pat Gelsinger, een aantal aankondigingen gedaan. De belangrijkste mag i.b.t. tot Intel’s 7nm-proces zijn, waarmee de problemen zijn verholpen. Zoals we vorig jaar al wisten te delen, ervaarde men euvels tijdens het productieproces en met een degradatie. Gelukkig is dat niet langer een feit, waardoor de toekomstige Meteor Lake-architectuur in 2023 kan verschijnen.

TSMC alsnog benodigd

Ondanks het verhelpen van de problemen vereist Intel toch nog hulp. De vertraging van het 7nm-procedé resulteert inherent in sterkere concurrentie. Zo maakt AMD reeds gebruik van TSMC’s 7nm-proces voor haar Zen 3-gebaseerde Ryzen 5000-reeks. Intel schakelt TSMC dan in voor de productie van processorkernen. Dat voor een specifiek aantal processoren, waarvan het nog onduidelijk is of dat Meteor Lake betreft.

Wel zal Meteor Lake gefabriceerd worden met Intel’s eigen 7nm-procedé, gebaseerd op het Foveros-ontwerp. Dat betreft een ‘3D packaging technology’ die bedoeld is om twee chips te stapelen, waar anders slechts één chip kwijt kan. Het gebruik daarvan zagen we reeds bij Lakefield; de eerste CPU’s van de blauwe titaan met de big.Little-architectuur. Diezelfde architectuur gaan we eind dit jaar in gebruik zien bij Alder Lake en daarna ogenschijnlijk Raptor Lake.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid