Sponsor

Intel neemt Killer-eigenaar Rivet Networks over

Industrie nieuws

De afgelopen maanden lijken gekenmerkt te worden door grote overnames binnen de hardware-industrie. Zo deed Nvidia in april nog de overname van Mellanox voltooien, een leverancier van netwerkproducten. Binnen diezelfde categorie zien we vandaag wederom een overname. In dit geval vanuit Intel, die voor een vooralsnog onbekend bedrag Rivet Networks overgenomen heeft.

Dit is voor Intel een significante stap, want dat bedrijf is de eigenaar van het welbekende Killer-merk voor netwerkkaarten. Hiermee elimineert Intel namelijk een directe concurrent van haar eigen netwerkoplossingen in laptops, moederborden, et cetera. In haar persbericht deelt Intel dat het Killer-merk opgenomen wordt in haar eigen producten. De naam zal dus blijven bestaan, maar dan vanuit Intel als hoofdmerk.

Producten voor de toekomst?

Als het gaat om de bestaande producten van Rivet Networks en haar Killer-merk, dan zijn er geen zorgen te maken. Intel maakte duidelijk dat deze geproduceerd én geleverd blijven worden. Gelukkig zijn de bedrijven geen vreemden van elkander; Intel heeft in het verleden reeds geproduceerd voor Rivet Networks. In de toekomst gaan we in ieder geval netwerkoplossingen zien die ontwikkeld zijn vanuit een samengebundelde kracht.

Een voorbeeld daarvan heeft Intel meegegeven in haar aankondiging: de Killer AX1650. Dit betreft een draadloze netwerkkaart en dat is hét gebied waar Intel op wil focussen. Dit overigens niet alleen met de ontwikkeling van netwerkoplossingen; het bedrijf wil de koploper zijn op het gebied van Wi-Fi 6 en strijden voor goede Wi-Fi-standaarden. Daarover kun je logischerwijs meer lezen in Intel’s bericht.

Bron: Intel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid