Sponsor

Intel Raptor Lake-S duikt op in aankomende versie HWiNFO

Hardware nieuws, pc

Recentelijk wisten we een gerucht te delen omtrent de zogeheten Intel Raptor Lake-architectuur. Die codenaam kwam voorbij in een roadmap, maar de typerende korrel zout mocht er bij aan te pas zijn. Dat lijkt nu wel anders te zijn, want Raptor Lake-S komt nu voorbij in de patch notes van HWiNFO. Die processorreeks wordt genoemd in de aankomende veranderingen; er komt namelijk ondersteuning in HWiNFO voor Intel’s PCH (Platform Controller Hub) van Raptor Lake-S.

De processorreeks, zoals voorgaande keer benoemd, betreft een refresh van het aanstormende Alder Lake. Met Raptor Lake zouden er verbeteringen doorgevoerd worden op het gebied van o.a. power delivery en de werking van de hybride kernlay-out. Afgezien van dat is er verder niets bekend omtrent de architectuur. Wel mogen we nu een ogenschijnlijke bevestiging krijgen van het bestaan en een toekomstige aankomst.

Naast een dergelijke bevestiging is het tevens een beaming van de komst van een desktopreeks. De S-aanduiding staat bij Intel voor de desktopuitingen, dus Raptor Lake-S betreft de desktopreeks voor consumenten en gamers. Bij de eerder gedeelde roadmap werd LPDDR5 aangekaart, ofwel low-profile geheugen voor mobiele platformen. Nu mag het duidelijk worden dat Raptor Lake dus ook richting de desktop komt.

Bron: ComputerBase

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid