Sponsor

Intel Raptor Lake verschijnt in oude roadmap met LPDDR5X

Hardware nieuws, pc

Het is niet onbekend dat Rocket Lake-S, die op 30 maart aanstaande lanceert, niet de enige reeks is die Intel in 2021 lanceert. Zo staat ons eind dit jaar Alder Lake-S te wachten, met de nieuwe big.Little-kernconfiguratie. Tussendoor zijn al berichten verschenen omtrent de opvolgende architecturen, waaronder Lunar Lake en Meteor Lake. Nou was het vermoeden dat Lunar Lake ná Alder Lake zou verschijnen, maar een gelekte roadmap onthult een nieuwe architectuur: Raptor Lake.

Zodoende is Raptor Lake hieronder te zien in de genoemde roadmap, met dank aan VideoCardz. Het is de website zelf die de roadmap van een bron heeft ontvangen en het toont een aantal interessante zaken. Zo zien we dat Rocket Lake-S in deze roadmap nog gepland stond voor 2020. Daarnaast zou Raptor Lake (de mobiele uitingen) het verbeterde LPDDR5X-geheugen ondersteunen, waarbij Alder Lake ‘slechts’ LPDDR5 ondersteunt.

Intel Roadmap Raptor Lake - VideoCardz

Volgens de roadmap, en op basis van wat we momenteel begrijpen, zal Raptor Lake dus ná Alder Lake komen. Voor de mobiele processoren wordt dus het snellere LPDDR5X-geheugen beloofd. Echter moeten we nog DDR5 én LPDDR5 tegemoet gaan bij de komst van Alder Lake. Nou is de massaproductie van LPDDR5 afgelopen week gestart, dus dat aspect van de roadmap ligt nog op schema.

Tenslotte kaart Videocardz aan dat Raptor Lake vorig jaar werd aangekaart in een artikel van Prohardvare. Die bron deelde reeds dat de architectuur een verfijning zou zijn van Alder Lake, zoals de roadmap zelf al aanduid. Wat het nieuwe DLVR Power Delivery inhoudt voor Raptor Lake, én of we PCI Express 5.0 mogen meemaken op Alder Lake, gaan we het komende jaar ondervinden.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid