Sponsor

Intel bevestigt Rocket Lake voor 1e kwartaal 2021 en PCIe 4.0-ondersteuning

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware Nieuwsberichten
Intel Core - Alder Lake, Raptor Lake

In de laatste blogpost heeft John Bonini, vicepresident van Intel’s Client Computing Group, het een en ander kunnen delen omtrent Rocket Lake. Die architectuur is de opvolger van Comet Lake en betreft de laatste processorreeks met een verfijnd 14nm-proces. Daarbij is Rocket Lake het antwoord op AMD’s aanstormende Ryzen 5000-reeks, die in 2020 nog zal lanceren.

De benoeming van de lanceerperiode mag relevant zijn, want Bonini heeft in de blogpost bevestigd dat Rocket Lake ‘uitgesteld’ is naar 2021. Om precies te zijn het 1e kwartaal daarvan. Toegegeven, een lancering in 2020 is voor Rocket Lake nooit bevestigd. Echter was dit wel de verwachting, in verband met de gebruikelijke strijd tussen de rode en blauwe kampen.

PCI Express 4.0 bevestigd

In de post vertelt de beste man meer over de toewijding en toekomstplannen van Intel. Een belangrijk segment betreft de bevestiging van PCI Express 4.0. Hoewel de bandbreedte voor RTX 3000 niet benodigd blijkt, zoals we in onze review van de RTX 3080 wisten te bespreken, brengt die PCIe-generatie andere voordelen met zich mee. Daar kunnen Intel-liefhebbers dus naar uitkijken.

Afgezien van Rocket Lake mogen we eind 2021, naar verwachting, uitkijken naar Alder Lake-S. Die zal wel een nieuwe socket met zich meebrengen: LGA 1700. Rocket Lake maakt nog wel gebruik van LGA 1200 en de bijbehorende 400-reeks aan moederborden daarvoor kan geüpdatet worden met PCIe 4.0-ondersteuning. Daar mogen we begin volgend jaar meer informatie en praktijkervaring over opdoen.

Bron: Wccftech

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *