Sponsor

Intel Rocket Lake belooft snellere PCIe 4.0-opslag dan AMD

Hardware nieuws, pc

In het kader van ‘Wc-eend’ deelt Intel vandaag een benchmark van haar aankomende Rocket Lake-S-reeks. Die processoren dienen in maart te lanceren, met als kenmerkende eigenschap de ondersteuning voor PCI Express 4.0. Dat is waar de benchmark zich op focust, in vergelijking met AMD’s Ryzen 9 5950X. Zo zou de Core i9 11900K in PCMark 10 wel 11% sneller zijn dan de uiting van het rode kamp, getest met een Samsung 980 Pro van 1 TB.

PCMark 10 benchmark - Rocket Lake - Intel Core i9 11900K vs. AMD Ryzen 9 5950X

Het resultaat van de benchmark is gedeeld door Ryan Shrout, Chief Performance Strategist van Intel, via een tweet. In betrekking tot PCMark 10 betreft het dus de Quick System Drive Benchmark. Het verschil in prestaties zou toegerekend kunnen worden aan diverse factoren, waaronder drivers, firmware en logischerwijs de processor zelf. Die factoren tezamen spelen volgens Intel in ieder geval een grote rol in het behaalde resultaat.

Op haar website deelt Intel de exacte testomgeving voor de benchmark. Daarop hebben enkele twitteraars een aantal opvallende zaken opgemerkt, waaronder het gebruik van een X570 ROG Rampage VIII Hero van ASUS. Het betreft een moederbord dat momenteel niet beschikbaar is voor de consument, waarbij het gebruikte BIOS tevens niet langer beschikbaar is. Binnen een maand komen we ongetwijfeld meer te weten over de prestaties van Rocket Lake op diverse fronten, waaronder natuurlijk gaming.

Bronnen: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid