Sponsor

Intel verkoopt NAND-afdelingen aan SK Hynix voor 9 miljard dollar

Industrie nieuws, pc

In het verleden heeft Intel aangegeven afstand te willen doen van zowel haar geheugenafdeling als opslagafdeling. Dit in verband met de onstabiliteit van de desbetreffende markten. Zodoende is Intel in gesprek geraakt met SK Hynix, een welbekende fabrikant van geheugenchips. Die partij heeft afspraken gemaakt om de zojuist genoemde afdelingen van Intel over te kopen. Dit uiteraard wel nog met toestemming vanuit de lokale regering.

Zodoende bestaat het proces, zoals SK Hynix deelt op haar website, uit meerdere stappen en zal deze geschieden voor een indrukwekkend bedrag van 9 miljard dollar. Het betreft meerdere overnames, om precies van Intel’s NAND SSD-afdeling, NAND-componenten en waferafdeling en tenslotte de fabriek verantwoordelijk voor de productie van NAND-geheugen in China. Kortom, er wordt afscheid genomen van een groot aantal afdelingen.

In 2021 hopen Intel en SK Hynix de eerste transactie te voldoen en dat voor 7 miljard dollar. Daarbij zullen de fabriek, het intellectuele eigendom van de NAND SSD’s, de SSD-afdeling en bijbehorende werknemers overgeheveld worden. In 2025 zal Intel het resterende bedrag van 2 miljard dollar ontvangen, waarbij het bedrijf dan afstand doet van de NAND-productie, R&D-werknemers en resterende werkkrachten.

Intel Optane

Ondanks de overdracht van diverse NAND-afdelingen behoudt Intel wÊl haar Optane-technologie – mede omdat deze ontwikkeld is in samenwerking met Micron – en de productie daarvan. Daarmee lijkt de blauwe titaan meer te focussen op haar sterkste eigenschappen en belangrijkste zaken, waaronder Rocket Lake en Alder Lake, de Xe HPG-videokaart en de stap naar kleinere processen met behulp van TSMC of Samsung.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid