Sponsor

Intel Xe HPG maakt gebruik van TSMC’s vernieuwde 7nm-proces

Hardware nieuws, pc

Dit jaar gaan we de langverwachte lancering tegemoet van Intel’s eerste, propere videokaart voor gaming. Vooralsnog gaat die kaart door het leven als de Xe HPG, waarvan de exacte lanceerdatum vooralsnog onbekend is. Wat we vandaag wél te weten mogen komen, is waarop de GPU gebaseerd zal zijn. Het betreft namelijk het vernieuwde 7nm-proces van TSMC, beter bekend als “DG2”.

De prognose is dat DG2 “geavanceerder” zal zijn dan het 8nm-proces dat Nvidia voor RTX 3000 gebruikt. Daarnaast zou het vernieuwde procedé van DG2 zelfs beter presteren dan het 7nm-proces waar AMD haar Radeon RX 6000-reeks op baseert. Dat brengt logischerwijs aanzienlijke verwachtingen met zich mee, maar we zullen voorlopig nog moeten wachten alvorens we meer informatie krijgen.

Naast de aankomende Xe HPG zullen andere GPU’s van Intel ongetwijfeld gebruik gaan maken van het TSMC-proces. Naast de uiting die zich richt op gaming heeft Intel nog plannen voor de serverindustrie en datacenters. Tot hoeverre de blauwe titaan succes zal boeken op de GPU-markt mogen we dit jaar in ieder geval gaan ondervinden.

Bron: Reuters

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid