Sponsor

Introducing: de TechGaming Koelertabel met de AMD Ryzen 5 7600X

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Website
TechGaming Koelertabel

Sinds de lancering van AMD Ryzen 7000 zijn we er bij TechGaming druk mee aan de slag geweest. Niet alleen voor reviews van de Ryzen 9 7950X en Ryzen 5 7600X, maar ook om er processorkoelers mee te gaan testen. Daar hebben we een nieuwe testmethodiek voor ontwikkeld en bewust gekozen voor het AM5-platform van AMD, want die gaat nog jaren aan ondersteuning krijgen. Kortom, een ideaal testplatform om jarenlang koelers mee te pijnigen!

TechGaming Koelertabel

Ryzen 7000 en iets met 95 °C

Langdurige ondersteuning was het eerste speerpunt, maar het nieuwe temperatuurgedrag van Ryzen 7000 is ook een belangrijke factor. De nieuwe AMD-processoren boosten namelijk automatisch naar een doelwit van 95 °C. Is je koeling onvoldoende en tik je tegen die temperatuur aan, dan schaalt de all-core frequentie van een overklokbare Ryzen 7000-processor zich automatisch terug. Het betreft in dat geval geen thermal throttling, maar een bedoeld gedrag.

Is je koeling uitzonderlijk en kom je stevig onder die 95 °C terecht? Dan kan je verwachten dat de all-core frequentie toch echt 100-200 MHz hoger kan komen te liggen. Dat dankzij de nieuwe werking van AMD Precision Boost Overdrive en hoe die dus op basis van temperatuur automatisch een hogere kloksnelheid probeert te behalen. Handig voor degenen die alle threads op hun processoren benutten en willen investeren in een puike koeler.

De koelertabel van TechGaming

Daarmee komen we uit bij onze koelertabel met de Ryzen 5 7600X. Voor het merendeel aan gamers zijn de Ryzen 5-processoren de gangbaarste uitingen geweest, dus de 7600X is daarmee een goede keuze om te testen. Voor de Ryzen 9 7950X is het principe simpel, want in onze review daarvan wisten we het duidelijk te maken: daar is minstens een Noctua NH-D15 of gelijkwaardige waterkoeling voor benodigd. Gelukkig helpt de koelertabel met de 7600X daar dan ook bij!

>> klik hier om naar de Koelertabel te gaan
Let op: de Koelertabel is enkel te gebruiken op desktop en tablets!

TechGaming Koelertabel

Heb je vragen? Bespreek ze gerust op het TechGaming Forum of op onze Discord-server.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *