Sponsor

Mede-oprichter ARM: Nvidia’s overname zou rampzalig zijn

Industrie nieuws

Enkele tijd geleden wisten we een gerucht te delen omtrent de overname van chipsetontwikkelaar ARM door niemand minder dan Nvidia. Inmiddels blijkt de interesse in een dergelijke overname steeds meer een feit te worden. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat er vanuit de hardware-industrie reacties boven water komen, waaronder van Hermann Hauser, de mede-oprichter van ARM. Zo beschrijft de beste man een overname door Nvidia als niets minder dan rampzalig.

Dat is logischerwijs een flinke statement te noemen, die Hauser wist te maken in een interview met de BBC. De reden daarvoor is vanwege het gebrek aan neutraliteit dat Nvidia als fabrikant zijnde uit kan oefenen. Zo betreft de huidige eigenaar, het Japanse Softbank, geen chipsetbedrijf of fabrikant. Veel bedrijven die momenteel zaken doen met ARM zijn directe concurrenten van Nvidia, waardoor diezelfde bedrijven dan elders terecht willen of moeten.

Hieronder de directe citaten van Hauser uit het interview:

It’s one of the fundamental assumptions of the ARM business model that it can sell to everybody.

The one saving grace about Softbank was that it wasn’t a chip company, and retained ARM’s neutrality.

If it becomes part of Nvidia, most of the licensees are competitors of Nvidia, and will of course then look for an alternative to ARM.

Het betreft echter geen persoonlijke sneer jegens Nvidia. Zo stemde de mede-oprichter in 2016 ook tegen de overname door het eerder genoemde Softbank. Daarbij maakt het Japanse conglomeraat wel de belofte om de ontwikkelingsfocus te houden in Cambridge en daar werkgelegenheid te verbeteren. Of Nvidia diezelfde belofte zal maken, tja, daar heeft Hauser dan weinig vertrouwen in.

Terug naar huis?

Ondanks zijn zorgen drukt Hauser wel uit dat een overname door Nvidia waarschijnlijk niet zal gebeuren. Echter moedigt de beste man een overname wel aan; het liefst met hulp vanuit de Britse overheid. Dit om ARM weer terug naar huis te brengen. Mede ten voordele van de Britse economie en een aanwezigheid in de technologische industrie.

The great opportunity that the cash needs of Softbank presents is to bring ARM back home and take it public, with the support of the British government.

Bron: BBC

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid