Microsoft bevestigt digital-only Xbox Series S; kost 299 dollar

Hardware nieuws, pc

Vorige maand wisten we een gerucht te delen omtrent de releasedatum van de Xbox Series X én een vermoedelijke Xbox Series S. Laatstgenoemde mag vandaag een feit blijken, want Microsoft heeft op haar Twitter de officiële onthulling gedaan. Het betreft een digital-only, ofwel disk-loze console en de Amerikaanse prijs mag $ 299,- zijn. Waarschijnlijk zal de Nederlandse prijs dan € 299,- betreffen.

Xbox Series S

Specificaties en trailer

In een gelekte trailer van de Xbox Series S, met dank aan twitteraar WalkingCat, wordt veel meer informatie gedeeld over de console. Zo zal het beestje bijna 60% kleiner zijn dan de Xbox Series X en dat maakt het de kleinste Xbox-console tot nu toe. Qua specificaties is de Xbox Series S iets minder krachtig, met een focus op 1440p in plaats van 4K, doch wel nog met 120 frames per seconde.

Uiteraard is er wel gewoon ondersteuning voor 4K-content én 4K-upscaling. Echter ben je dan wel beperkt tot digitale content, want de Series S is dus digital-only. Dat kan voor liefhebbers een teleurstelling zijn, gezien de S-uiting vaak fungeert als betaalbare mediaspeler voor in de woonkamer. Echter zagen we deze verschuiving naar digitale content al bij de Xbox One S.

Opslag en uitbreiding

Wat eveneens een afknapper kan zijn, is de NVME-opslag van slechts 512 GB. Anderzijds is dit één van de redenen dat Microsoft de prijs van de Xbox Series S op 300,- euro kan plaatsen. De drempel voor een aanschaf ligt lager, waarna een gebruiker de opslag kan uitbreiden middels een externe opslag. Een dergelijk upgrade kan echter veel geld gaan kosten.

Om de snelheden (en bijbehorende voordelen) van NVME-technologie te blijven benutten, dien je namelijk een externe NVME-SSD aan te schaffen. In samenwerking met Seagate zal Microsoft bij de lancering diverse externe SSD’s bieden, die aan de achterzijde van de Xbox Series X in een speciaal slot gestoken kunnen worden. Dit zal waarschijnlijk ook het geval zijn bij de S-uiting.

Hieronder is het voorbeeld te vinden van die SSD.

Xbox Series external SSD

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid