Microsoft Surface Duo lanceert op 10 september vanaf 1399 dollar

Hardware nieuws, Microsoft

Het mag zover zijn; Microsoft heeft de releasedatum én prijs van haar Surface Duo eindelijk onthuld. Dit vouwbare Android-toestel, met twee schermen, is enige tijd in ontwikkeling geweest en dit om te mikken op een succesvolle lancering. Zo bezit deze smartphone geen naadloos ontwerp, maar een 360º-draaibaar scharnier. Deze keuze heeft de nodige wenkbrauwen doen opstijgen, maar Microsoft heeft vertrouwen in haar design. Dat is in één van de enkele punten uit haar nieuwste blog.

Onderaan in het blog vinden we de belangrijkste details: wanneer en voor hoeveel de Microsoft Surface Duo beschikbaar wordt gesteld. Zo zal de 128GB-versie op 10 september beschikbaar komen in de Verenigde Staten en dat voor een prijs van 1399,- dollar. Beschikbaarheid en prijs in Europa weet Microsoft nog niet te delen. Hoe dan ook is het een fors bedrag te noemen voor een “telefoon”.

Telefoon of meer?

Echter doet Microsoft de Surface Duo niet aankaarten als telefoon. Beter nog, het bedrijf gebruikt die term gewoonweg niet. In plaats daarvan ziet men dit apparaat als een nieuwe categorie aan product. Een product dat een rol moet vervullen voor personen die veel meer willen bereiken dan mogelijk is met het gewoonlijke toestel in de gemiddelde broekzak. Dat neemt niet weg dat met de Surface Duo ook gewoon gebeld kan worden.

In de nieuwste video, hieronder te zien, weet Microsoft dat uiteindelijk nog te demonstreren:

Android en varianten

Overigens is hier voor het eerst sprake van het gebruik van Android. Dat maakt dit het eerste Surface-apparaat met dat besturingssysteem. Over de aard van het toestel gesproken; op de officiële website kan je logischerwijs terecht voor alle specificaties. Een ander aspect dat Microsoft aanduidt, is dat de Surface Duo het dunste Surface-apparaat tot nu toe is.

Hoe dit vertaalt naar dagelijks gebruik en een plaatsing in de broek mogen de overzeese buren dus vanaf 10 september gaan ondervinden. De 128GB-variant zal beschikbaar komen voor 1399,- dollar, waarbij de 256GB-uiting een prijskaartje zal bezitten van 1499 dollar.

Bron: Windows Blog

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid