Mountain Makalu 67 onthuld; eerste muis met PixArt PMW3370-sensor

Hardware nieuws, pc

De drijvende kracht achter het merendeel aan moderne muizen is een meegeleverde sensor van het welbekende PixArt. Daarvan zien we vandaag de allerlaatste versie voorbij komen, die door het leven zal gaan als de PixArt PMW3370. Deze sensor mogen we in oktober voor het eerst verwachten en dan in de aankomende gamingmuis van het merk Mountain: de Makalu 67.

Mountain Makalu 67 Front

Deze fabrikant staat reeds bekend om haar Everest-toetsenborden en duikt met de Makalu 67 voor het eerst in de wereld van gamingmuizen. Daarbij staat Mountain dus een primeur te wachten én weet deze muis mee te gaan in de laatste trends. De Makalu 67 zal namelijk slechts 67 gram wegen en voorzien zijn van gaten in het frame van de behuizing. Dit wordt door Mountain zelf beschreven als een “rib cage”-ontwerp.

Een soortgelijke feature zagen we ook al bij de recentelijke Cooler Master MM711. In de categorie van lichtgewicht muizen, mét een open ontwerp in het frame, zal Mountain zich dus gaan meten. Dit mede met uitgebreide software-ondersteuning en de aanwezigheid van RGB-verlichting natuurlijk.

Specificaties PixArt PMW3370

Uiteraard komt die nieuwe sensor van PixArt, de PMW3370, met een reeks moderne features. Zo zal deze instellingen tot wel 19.000 DPI mogelijk maken en dit met een lift-off distance van 1-2 mm. Ook is de “error rate” teruggebracht naar 0,5 procent. Dat moet dus resulteren in een nóg betrouwbaardere, stabiele ervaring. Mountain zelf geeft daarbij aan de PMW3370 significant beter presteert dan de voormalige PixArt 3389-sensor.

Prijs en releasedatum

Naar verwachting dient de Mountain Makalu 67 in oktober beschikbaar te komen, ofwel vrij snel. De adviesprijs, zoals zichtbaar op de website van de fabrikant, zal € 59,99 betreffen. Uiteraard zullen wij de muis bij de lancering aan de tand voelen. Kortom, mocht je in oktober dus interesse uitoefenen, kijk dan gerust uit naar onze review.

Bron: Mountain

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid