Sponsor

MSI gaat prijzen verhogen van haar Nvidia en AMD-kaarten, aldus DigiTimes

Hardware nieuws, pc

Het is welbekend dat fabrikanten worstelen met de levering van aftermarket-videokaarten. Het betrekt zich op zowel de RTX 3000-serie van Nvidia als de Radeon RX 6000-serie van AMD. Zodoende worden videokaarten voor absurd hoge prijzen verkocht, hetzij in webshops of door zogeheten ‘scalpers’. Nu lijkt MSI zelf een verhoogde verkoopprijs als maatregel in te voeren, volgens een rapportage van nieuwsbron DigiTimes.

Vanwege de enorme vraag – en resulterende groei – zou MSI alles op alles zetten om toch nog producten te leveren. Dat is geen lastige taak en brengt kosten met zich mee. De resulterende prijsverhoging zou kunnen gelden voor de rest van 2021, omdat de tekorten voorlopig nog zullen aanhouden. Dat is overigens niet alleen een verwachting vanuit MSI zelf, maar ook AMD, Nvidia en bijbehorende industriepartners.

De prijsverhoging zou mede te maken hebben met de verhoogde kosten van zaken zoals transport. Echter verwacht MSI-voorzitter Joseph Hsu dat dit vanaf april weer kan normaliseren. Tot hoeverre dit invloed zal hebben op MSI’s aftermarket-kaarten – gedurende 2021 – valt nog af te wachten. Dit jaar zal het ongetwijfeld een uitdaging blijven om videokaarten rond de adviesprijzen te verkrijgen.

Bron: DigiTimes

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid