Sponsor

MSI lanceert Claw A1M; gaming handheld met Intel-APU

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware
MSI Claw A1M

Voor MSI is het ook zover, want de fabrikant lanceert haar eerste gaming handheld, de Claw A1M. Die gaat logischerwijs de strijd aan met o.a. de Valve Steam Deck en ASUS ROG Ally. Wat de Claw vooralsnog uniek maakt, is het gebruik van Intel Core Ultra-APU’s. In het topmodel kan je terecht voor de Core Ultra 7 155H en het basismodel bezit de Core 5 Ultra 135H. Die APU’s bieden zowel Intel Arc Graphics voor gaming als een NPU (Neural Processing Unit) voor AI-gerelateerde doeleinden.

Prijzen en verschillen

Qua adviesprijzen kijken we naar $ 799,- voor het topmodel van de Claw en $ 699,- voor het basismodel. Naast de verschillende APU’s, een Core Ultra 7 155H of Core 5 Ultra 135H respectievelijk, kijken we naar 16 GB aan geheugen en 1 TB aan opslag voor het topmodel van de Claw A1M en dezelfde geheugenhoeveelheid met 512 GB aan opslag voor het basismodel. Mochten er overige verschillen zijn tussen de twee modellen, dan zijn die vooralsnog niet bekend. De handheld verschijnt naar verwachting in de eerste helft van 2024.

MSI Claw A1M

Specificaties en features

Hieronder is een overzicht van belangrijke features en mogelijke specificaties voor de Claw A1M. Zoals eerder aangegeven, is de krachtigste APU-optie de Intel Core Ultra 7 155H. Dat gaat gepaard met LPDDR5-geheugen van 6400 MHz en ondersteuning voor Wi-Fi 7 met Bluetooth 5.4. Qua besturingssysteem kijken we naar Windows 11 Home, net zoals de ASUS ROG Ally. Daarmee wordt MSI’s nieuwe software ondersteund, MSI Center M, om de Claw A1M mee in te stellen en bedienen naar wens.

Opvolgend is de handheld voorzien van een 7″ IPS-scherm met een resolutie van 1920×1080, refresh rate van 120 Hz incl. VRR-ondersteuning (Variable Refresh Rate), helderheid van 500 nits, touchfunctionaliteit en sRGB-kleurdekking van 100%. Dat gaat gepaard met Hall Effect-triggers en joysticks die werken met magneten en duurzamer van aard zijn. In totaal bezit de MSI Claw een flink aantal instelbare knoppen en daarbij een aantal vaste knoppen voor o.a. het oproepen van MSI Center M of Quick Settings.

Ten slotte wordt de handheld gekoeld door ‘Cooler Boost HyperFlow’, bestaande uit een tweetal fans en de nodige heatpipes. Daar komt nog een batterij van 53 wattuur bij kijken, waarbij MSI belooft dat de Claw tot twee uur op maximales prestaties mee dient te gaan. Met MSI AI Engine kunnen systeeminstellingen op de Claw automatisch aangepast worden op basis van gebruik, wat voordelig kan zijn voor de batterijduur.

Specifications MSI Claw A1M
CPU Up to Intel® Core™ Ultra 7 processor with Intel® AI Boost (NPU)
OS Windows 11 Home
Display 7" FHD (1920×1080), 120Hz, IPS-Level
Touchscreen
Graphics Intel® Arc™ Graphics
Memory LPDDR5-6400
Communication Intel® Killer™ BE Wi-Fi 7 + Bluetooth 5.4
Audio 2x 2W Speaker
Audio Jack 1x Mic-in/Headphone-out Combo Jack
I/O Ports 1x Type-C (USB / DP / Thunderbolt™ 4) with PD charging
1x Micro SD Card Reader
Control RGB ABXY buttons
RGB L & R Hall Effect analog sticks
D-pad
L & R Hall Effect analog triggers
L & R bumpers
View button
Menu button
MSI Center M button
Quick Settings Key
2x Assignable grip buttons
HD haptics
Security Fingerprint Security
Battery 6-Cell
53 Battery (Whr)
AC Adapter 65W PD adapter
Dimension (WxDxH) 294 x 117 x 21,2 mm
Weight (w/ Battery) 675 g
Color Black

Bron: MSI

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *