Sponsor

Review: Nest Cam Outdoor

Camera

80%
Deftige beveiligingscamera

In het kort

De Nest Cam Outdoor levert een goede beeldkwaliteit met een ruimte kijkhoek van 130 graden. Met de IP65-beschermingsgraad is de camera opgewassen tegen stof en een spatje regen. De installatie en het in gebruik nemen is pure eenvoud. Het Nest Aware-abonnement blijft vooralsnog aan de dure kant.

  • Eindoordeel

+ Alles is verzorgd: van de verpakking tot de inhoud.
+ Kwaliteit van de Nest Cam Outdoor is net als zijn voorganger subliem.
+ Opnamekwaliteit (1080p/30FPS) oogt lekker. Met name de kijkhoek van 130 graden maakt deze ervaring nog beter.
+ Installatiegemak: Nest app openen, product inscannen met de QR-code en je bent klaar.
+ De vormgeving mag er zijn.
+ IP65-beschermingsgraad. Je hoeft deze camera niet weg te stoppen onder een afdakje.
+ Infrarood LEDs garanderen een goede nachtweergave, met oog voor kleine details.
+ Videobestanden zijn via de Nest app en web versie te exporteren naar mp4-bestanden.

- Met het Nest Aware-abonnement betaal je een forse prijs per camera. Een voordeliger pakket, denk hierbij aan een hoeveelheid data om te raadplegen zou wenselijk zijn.
- Door het magnetische bevestigingsbeugeltje is de camera wat diefstalgevoelig. Door één gedeelte van de kabel binnen te plaatsen los je dit probleem op.

Review: Nest Cam Outdoor

Links;

In 2015 had ik de Nest Cam in handen, de eerste camera van Nest voor binnenshuis. Deze camera kwam uit nadat Google, het moederbedrijf van Nest Dropcam had overgenomen. Dropcam had op dat moment al wat camera’s in zijn assortiment zitten. Nu bijna twee jaar later heb ik de Nest Cam Outdoor in handen, bestemd om buiten een oogje in het zeil te houden. Denk hierbij in de tuin, of een belangrijke ingang. De camera hoeft niet te schuilen onder een afdakje, deze is namelijk beschermd met een IP65-beschermingsgraad. Regen, sneeuw en wind, de Nest Cam Outdoor is er tegen opgewassen.

Qua techniek is de Nest Cam Outdoor identiek aan de originele Nest Cam. Ondersteuning voor 1080p op 30FPS, 720p en 360p met een gezichtsveld- hoek van 130 graden. Het grootste verschil zit hemn vooral in het binnen- en buitenspelen. Op het moment van schrijven kost de Nest Cam Outdoor circa 189 euro.


Een overzicht van de specificaties:


Laten we beginnen met het belangrijkste kenmerk van de Nest Cam Outdoor: de IP65-beschermingsgraad. Pakken we er een lijstje bij, dan staat de 6 voor een volledig stofvrije behuizing, er kan dus geen stof binnendringen in de behuizing. Het tweede cijfer (5) wil zeggen dat de Nest Cam Outdoor sproeidicht is. Wanneer bespoten met een sproeier, kan de behuizing zichzelf droog houden en geen directe schade oplopen. Officieel is de norm 12,5 liter per minuut.

De Nest Cam kwam destijds goed uit de test. De geleverde beeldkwaliteit samen het gezichtsveld van 130 graden waren duidelijke winnaars. Naar verwachting zal de Nest Cam Outdoor ook deze prestaties leveren. Rondom de lens bevinden zich 8 infrarood LEDs met IR-filter, verder vinden we een ingebouwde luidspreker en microfoon. De ingebouwde luidspreker en microfoon heb ik het afgelopen jaar op de originele Nest Cam veelvoudig gebruikt. Als ik voor mijn werk op afstand zat, logde ik soms in op de Nest Cam. Als je de microfoon via de app activeert, maakt de Nest Cam een deuntje. Mijn vriendin herkende dit deuntje op de duur wel, zo konden we op afstand een gesprek voeren. Wat ik vooral leuk vind is het grote gezichtsveld. Je ziet dan je eigen omgeving- huiskamer in beweging, het gevoel van thuis.

De Nest Cam Outdoor komt met meer randaccessoires dan de originele Nest Cam. Het is niet zozeer lastiger om de Nest Cam Outdoor te plaatsen, alleen vereist het wat meer tijd en materiaal. Een schroeftol is ook erg aangenaam. We gaan door naar het uitpak avontuur om kennis de maken met de Nest Cam Outdoor en zijn accessoires.


Hier is Nest altijd een held in; verpakkingen. De aanwezige laagjes in de verpakking zijn een plezier om uit te pakken. Tevens is het weer een drama als je het product weer naar originele staat wilt inpakken. Direct in de bovenste laag vinden we de Nest Cam Outdoor zelf, beschermd met een stukje folie. De eerste indruk is goed, het kan ook niet anders met deze manier van verpakken. Je hoort het al; ik ben fan van de verpakkingswijze, om je een idee te geven:


We leggen de Nest Cam Outdoor nog even opzij. In de opvolgende laag komen we de boekjes tegen met instructies voor gebruik en installatie, in het geval van de Nest Cam Outdoor wel zo handig, aangezien het best wel wat accessoires zijn voor een camera. De kabel is 7.5 meter totaal, bestaande uit twee delen. Zo bevindt zich een deel van deze totaliteit aan de camera zelf en de rest aan een aparte adapter. De adapter is voorzien van een USB-aansluiting om de camera te verbinden. Deze is aan de muur te bevestigen met het meegeleverde montage beugeltje.

Een mini doosje komt tevoorschijn in de onderste laag van de verpakking, met aardig wat inhoud, bestaande uit een magnetisch bevestigingsbeugeltje, schroeven, kabelklemmetjes en plugs. Wederom een totaalpakket om de Nest Cam Outdoor te monteren. Hier en daar zorgvuldig wat gaatjes boren in de buitenmuur, plugs erin en vervolgens de schroefjes aandraaien. Hetzelfde geldt voor het magnetische bevestigingsbeugeltje, eerst plaats je het metalen beugeltje, waarna je het bovendeel bovenop het beugeltje klikt. De Nest Cam Outdoor plaats je vervolgens op het kunststof gedeelte, hier is ook sprake van magnetisme.

Dit brengt ons bij de Nest Cam Outdoor zelf. Het bevestigingssysteem van de Nest Cam Outdoor is goed verzorgd. Het feit dat de camera volledig intact blijft is wat mij betreft een pluspunt. Je schroeft namelijk niks direct op de camera zelf. Veelal is een camera functioneel, het moet beelden leveren en een bepaalde vorm van veiligheid garanderen. Bij de Nest Cam Outdoor speelt uitstraling ook een rol, iets waar ik mij al te goed in kan vinden. We kiezen er ook voor om te investeren in mooie meubels en een lekker verfje op de muur. Een camera, zowel binnen als buiten mag dan toch ook wel wat uitstralen.
Voor diegene die niet met een boor aan de slag wilt: de meegeleverde montagebeugel met magneet is sterk genoeg om dragend te zijn op bepaalde objecten. Het design is wel wat gevoelig voor diefstal, aangezien je de camera makkelijk van zijn magnetische beugeltje rukt. Wie jat er nou een camera zou je denken? De wonderen zijn de wereld niet uit, alles wat los en vast zit heeft potentie om gestolen te worden. Bij het plaatsen van de camera zou ik de meegeleverde kabel adapter met USB aansluitingen binnenplaatsen. Dit maakt de Nest Cam Outdoor een stuk minder aantrekkelijk, aangezien je de kabel moet vernielen om deze te stelen. Een niet werkend- kapot apparaat is niks waard. Zie het als een plus- en minpunt.

]

Eerst komen we in aanraking met de setup. In het verleden heb ik al eerder Nest apparaten toegevoegd aan mijn Nest app. Het was zou eenvoudig als het opstarten van de app, een product toevoegen, de QR-code inscannen en verbinding maken met het gewenste WiFi netwerk. Veel eenvoudiger kan het bijna niet. De Nest app heeft over de tijd heen wat aangename veranderingen gezien, met name voor gebruiksvriendelijkheid. Het toevoegen van een product kan eigenlijk niet fout gaan. Op de beelden hieronder is mijn Nest Cam in de huiskamer actief te zien, de Nest Thermostat V3 en de Nest Protect V2. Met de Nest Cam Outdoor is het ecosysteem bijna compleet. In het startscherm krijg je een duidelijk overzicht van alle actieve apparaten. Wel kan ik mij voorstellen dat het lijstje lang kan worden met meerdere camera’s tegelijkertijd, aangezien deze kolommen aardig wat ruimte innemen op het startscherm.De Nest app is het thuishonk voor de Nest Cam Outdoor en overige Nest apparaten. We zagen tijdens de setup al wat verbonden Nest apparaten eerder in het startscherm. Niet alleen zijn de Nest apparaten toegankelijk via de iPhone en Android applicatie, de gebruiker kan er ook voor kiezen om in te loggen via een web versie. Je bent dus niet verplicht om de applicatie te gebruiken, wel is het zo dat je veel features mist. De applicatie maakt het beheren van diverse apparaten juist zo fijn. Met de Nest Cam Outdoor is het fijn en sneller om via de app mee te kijken.

De web versie heeft een soortgelijke vormgeving: een startscherm met de diverse Nest apparaten. We kunnen live meekijken, gebeurtenissen zien en instellingen beheren. Een toevoeging op de web versie is het aanmaken van zones. Zo markeer je een belangrijke doorgang voor aparte meldingen. Je krijgt dan een melding als er bijvoorbeeld beweging is in ‘zone 1’. De Nest Cam Outdoor is net als zijn voorganger lekker actief. De camera reageert adequaat op beweging en geluid, wat overigens in te stellen is. Wil je geen geluidsdetectie, dan kun je dit via de instellingen uitschakelen. Er is een duidelijk onderscheid tussen beweging en minimale beweging. Kleine bewegingen, denk hierbij aan wind, blaadjes of een beweging van struiken is minder relevant. Hier zal de camera niet zo snel op reageren en gelukkig maar, anders zou je overspoeld worden met meldingen. Deze meldingen zijn overigens direct via de app te krijgen op het startscherm van je telefoon en per e-mail. Per e-mail is er een afbeelding bijgevoegd van het moment van detectie, handig om snel op te merken of alles goed gaat. De Nest Cam Outdoor is overigens niet zo slim dat er onderscheid gemaakt wordt tussen veelvoorkomende bewegingen. Er is geen sprake van een leersysteem, om te onderscheiden dat het om de hond des huizes gaat.

Vanuit de web versie kun je videomomenten opslaan en exporteren naar mp4. Sommige beelden zijn misschien wel leuk om te bewaren, een blunder of wellicht een gefaalde inbraak. Zonder gekkigheid, het exporteren is natuurlijk enorm handig om bewijsmateriaal te verzamelen. Je kunt tijdens de aangifte en voor verzekeringswerk extra bewijsmateriaal leveren, pluspuntje toch?Beeldkwaliteit is een onderdeel waar de Nest Cam goed scoort. Voorheen kreeg je de optie ‘480p, 720p en 1080p’ te zien. Nu is dit omgetoverd in laag, middel en hoog, minder duidelijk als het mij vraagt. Ik begrijp dat Nest het communicatief eenvoudiger wil maken voor de gebruiker, alleen staat het nu niet echt in lijn met wat er op de verpakking- en specificaties staat. Ook lijkt mij de resolutie iets welbekends met filmpjes op YouTube. Op 1080p verbruikt de Nest Cam Outdoor gemiddeld 450 – 1200Kbps tijdens het streamen. Voor geïnteresseerde met een zwakkere draadloze setup is dit zeker iets om rekening mee te houden.

De omschakeling tussen dag en nacht doet de camera geheel automatisch. Als er te weinig natuurlijklicht aanwezig is worden de 8 infrarood LEDs geactiveerd. Je ziet in de praktijk dat extra verlichting veelal een aangename toevoeging is. Dit verhoogt de herkenbaarheid van bijvoorbeeld gezichten. De 8 infrarood LEDs geven op zichzelf een duidelijk beeld weer, waar kleine details nog best goed uit de verf komen.
Via de Nest app is het beheren van diverse apparaten erg vriendelijk opgezet. Met de Nest Cam Outdoor kun je gebeurtenissen in de app bekijken. Uiteraard zijn diverse instellingen zoals meldingen, in- en uitschakelen bij afwezigheid en de samenwerking tussen diverse Nest apparaten ook van toepassing. Wanneer de Nest Protect V2 brand detecteert, schakelt de Nest Cam Outdoor zich automatisch in, overigens geldt dit ook voor de Nest Cam. Je kunt dan op afstand (of je er écht blij van wordt) kijken wat er speelt. Mocht het je overkomen, dan kun je snel de brandweer inschakelen met concrete aanwijzingen.
De Nest Cam en Nest Cam Outdoor zijn voorzien van een abonnement, beter bekend als het Nest Aware-abonnement. Met dit abonnement krijg je toegang tot geavanceerde functies. De toevoeging van videogeschiedenis is de belangrijkste functie. Je kunt continu videobeelden veiligstellen en benaderen via de cloud. Handig als je een video of gemiste melding nodig hebt. Het Nest Aware-abonnement kost 10 euro per maand (per camera) voor 10 dagen videogeschiedenis. Sluit je een jaarabonnement af, dan ben je 20 euro goedkoper uit met een totaalbedrag van 100 euro per jaar. Er is ook een uitgebreid pakket met 30 dagen videogeschiedenis, deze kost 30 euro per maand en 300 euro per jaar. Flinke bedragen als je het mij vraagt. Wel is het zo dat alle data binnen de tijdsperiode beschikbaar blijft. Dit wil zeggen dat je 24/7 je beeldmateriaal binnen 10/30 dagen kunt raadplegen. Op het moment vind ik de dienst best wel duur, aangezien je al flink investeert in een camera zelf. Ik ben van mening dat Nest met een goedkoper alternatief moet komen. Waar je binnen een tijdsperiode een x-aantal minuten of content kunt raadplegen voor een aantrekkelijkere prijs. Zonder het Nest Aware-abonnement functioneert de Nest Cam Outdoor prima, toch zijn de aanvullende features van het Nest Aware-abonnement erg waardevol. Een mooie ‘tussenoplossing’ zou gewenst zijn.


De Nest Cam Outdoor gaat verder met deftige specificaties van de originele Nest Cam. Waar gebruikersgemak, installatie en kwaliteit een cruciale rol speelde. Is dit bij de Outdoor variant van de Nest Cam ook nog van kracht? Je leest het hieronder.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de Nest Cam Outdoor komt deze belofte na. De evolutie van de Nest software/app is sinds ik de originele Nest Cam in handen had verder geëvolueerd. Mooier en gebruiksvriendelijker. Een kind kan de was doen en een kind kan de Nest Cam Outdoor installeren. Het is pure eenvoud; het gemakt dient de mens. Het is mooi om te zien dat meerdere Nest apparaten goed samen komen in de Nest app. Tevens vullen de apparaten elkaar aan met slimme functies. Zodra er vuur ontstaat gaan de camera’s draaien en schakelt de thermostaat de Cv-installatie uit. Ik hoop dat een brand je nooit overkomt, maar mocht het gebeuren, dan heb je met de Nest Cam Outdoor (en de originele Nest Cam) een betrouwbare partner. Je kunt concreet aanwijzingen geven aan de 112-lijn om mogelijk schade zo minimaal mogelijk te houden. Uiteraard is dit worst case scenario.

De kwaliteit van de Nest Cam Outdoor fantastisch, zowel overdag als tijdens de nacht, er zit veel detail in en een goede herkenbaarheid van de beelden. Met een kijkhoek van 130 graden mis je vrijwel niks, in de praktijk is deze 130 graden enorm breed. De Nest Cam Outdoor is tot in de nopjes verzorgd. Het avontuur begint al bij de verpakking en alles randaccessoires. Wie zegt dat een camera niet een stukje design met zich mag meedragen heeft het mis, dit doen beide Nest Cams dus wel. Wie een mooi verfje tegen de muur heeft en mooi meubels heeft staan, mag het gedeelte domotica- smart living toch ook wel mooi aankleden.

Van A t/m Z is de Nest Cam Outdoor gewoon goed verzorgd. Het is plaatsen, toevoegen in je Nest app en je bent klaar. Via de instellingen in de app en de web versie kun je gemakkelijke kleine details aanpassen. Om de volledige potentie van de Nest Cam Outdoor te gebruiken is er een Nest Aware-abonnement, dit abonnement geldt ook voor de originele Nest Cam. Met het Nest Aware-abonnement kun je beelden 24/7 via de cloud ophalen, bekijken en downloaden. Afhankelijk van het abonnement dat je kiest kun je dit tot maximaal 10 of 30 dagen doen na de opname. Wel is het zo dat dit Aware-abonnement vrij prijzig is. Je betaalt namelijk per camera. Op het moment is er geen goedkoper alternatief, iets wat zeer wenselijk is. Dit zou de Nest Cam in het algemeen een nog aantrekkelijker camera maken, aangezien de featureset en specificaties gewoon subliem zijn. Nest kan de saga van de Nest Cam nog completer maken.

Met de Nest Cam Outdoor haal je een prima buitencamera in huis. Je kunt snel live gaan, de kwaliteit is geweldig en je volgt alle activiteiten thuis en rondom je huis op de voet. Deze camera richt zich vooral op gebruiker die kwaliteit ven gemakt verwacht. Nest zou het nog interessanter kunnen maken met een voordeliger Nest Aware-abonnement, om zo een nog grotere doelgroep aan te trekken. Zoek je kwaliteit en een geweldige ervaring om je huis te beveiligen, dan ben je bij de Nest Cam Outdoor voor alle buitenactiviteiten op het goede adres.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid