Sponsor

Nieuwe build van Windows 11 verwijdert klassieke Start Menu

Software nieuws, pc

Bij de onthulling van Windows 11 heeft Microsoft een groot aantal veranderingen gedeeld voor dit opvolgende besturingssysteem (OS). Zo komt dit OS met allerlei nieuwe features en is het uiterlijk vernieuwd. Laatstgenoemde verandering brengt onder andere een gecentreerd Start Menu met zich mee, maar daar blijkt niet iedereen een liefhebber van te zijn.

Windows 11 Start Menu

Nou bleek dat geen ramp, want met een registeraanpassing viel het klassieke Start Menu makkelijk te herstellen. Echter lijkt daar nu een einde aan te zijn, want sinds build 22000.65 van Windows 11 werkt de tweak niet meer. Microsoft lijkt het gecentreerde design definitief te maken, waardoor Windows 11 visueel gezien duidelijk te onderscheiden valt van Windows 10.

Gelukkig hoeft dat eveneens geen ramp te zijn. Vaak zijn er namelijk oplossingen vanuit derde partijen voor het aanpassen van de user interface. Of Windows 11 dergelijke software mede zal ondersteunen, is onduidelijk, doch niet onwaarschijnlijk. Daarnaast is het mogelijk dat Microsoft feedback ten harte neemt en een instelling introduceert om het Start Menu te herstellen. Dat valt logischerwijs nog te bezien, al is er nog voldoende tijd tot de lancering in oktober.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid