Sponsor

Nieuwe FRITZ!Box-modellen met prestatieverbeteringen

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Esther Door Esther Hardware
Visie van TechGaming

Met de FRITZ!Box 7690 introduceert AVM het nieuwe DSL-vlaggenship dat nieuwe normen stelt op het gebied van snelheid, prestaties en veelzijdigheid. Voor supersnel browsen, streamen en gamen, wat zelfs twee keer zo hoog is als de prestaties van voorgaande modellen.

Het officiële persbericht

Nieuwe FRITZ!Box-modellen: prestatieverbetering met Wi-Fi 7 voor glasvezel, DSL en kabel
  • FRITZ!Box 7690 voor DSL met Wi-Fi 7 op 5 en 2,4 GHz en snelheden tot 7,2 Gbit/s
  • FRITZ!Box 6670 Cable: de alles-in-één router voor kabelinternet met Wi-Fi 7 en Zigbee
  • FRITZ!Box 5690 XGS voor snelle 10 gigabit/s glasvezelverbinding en Wi-Fi 7
  • FRITZ!Box 5690 Pro: Tri-band voor glasvezel en DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee
  • FRITZ!Box7682: Gigabit-snelheid met Wi-Fi 7 voor DSL-internet

Op ANGA COM 2024, de vakbeurs voor breedband, presenteert AVM krachtige nieuwe FRITZ!Box-modellen voor glasvezel, DSL en kabel. De focus ligt op de FRITZ!Box 7690 voor DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee, die voor het eerst gepresenteerd wordt op ANGA COM 2024. Ook presenteert AVM de FRITZ!Box 6670 Cable, de FRITZ!Box 5690 Pro voor glasvezel- of DSL-verbindingen en FRITZ!Box-modellen voor XGS-PON-glasvezeltechnologie met maximaal 10 Gbit/s en voor DSL met G.fast voor snelheden tot 1 Gbit/s op de DSL-verbinding. Bezoekers van de AVM-stand kunnen een voorproefje verwachten van de aankomende FRITZ!OS 8 en nieuwe oplossingen voor Mesh Wi-Fi en Wi-Fi-beheer.

FRITZ!Box 7690 - een verbetering van prestaties voor DSL-verbindingen

Met de FRITZ!Box 7690 introduceert AVM het nieuwe DSL-vlaggenship dat nieuwe normen stelt op het gebied van snelheid, prestaties en veelzijdigheid. De FRITZ!Box 7690 kan in alle DSL-netwerken worden gebruikt en haalt snelheden tot 300 Mbit/s. Het DSL-topmodel ondersteunt de nieuwe Wi-Fi 7 op 5 en 2,4 GHz en zendt dankzij de 4×4-configuratie uit via acht antennes. Voor supersnel browsen, streamen en gamen biedt de FRITZ!Box 7690 Wi-Fi-snelheden tot 7,2 Gbit/s, wat zelfs twee keer zo hoog is als de prestaties van het vorige model. Het nieuwe model beschikt over: twee 2,5 gigabit LAN-poorten, waarvan er één kan worden gebruikt als WAN-poort, bijvoorbeeld voor aansluiting op een glasvezelmodem, terwijl twee 1 Gbit/s LAN-poorten zorgen voor een snelle en betrouwbare verbinding met andere apparaten in het netwerk.

De krachtige hardware met multicore-processor verbetert de efficiëntie en reactiesnelheid van de FRITZ!Box 7690 flink. Dankzij de grote opslagcapaciteit is de router optimaal uitgerust voor toekomstige functie-updates. De FRITZ!Box 7690 heeft ook veel te bieden op het gebied van VPN. Met WireGuard zijn VPN-verbindingen wel zes keer sneller, terwijl met IPsec de snelheid van VPN-verbindingen ongeveer tien keer sneller is.

Met de FRITZ!Box 7690 hebben gebruikers nog meer opties op het gebied van Smart Home. Het nieuwe DSL-model ondersteunt de slimme FRITZ!DECT-producten, evenals Zigbee. Dat betekent dat veel Smart Home-apparaten van andere fabrikanten, zoals LED-lampen, thuis kunnen worden geïntegreerd. Daarnaast is de FRITZ!Box 7690 is voorbereid op Matter. De marktintroductie van de FRITZ!Box 7690 is gepland voor deze zomer.

FRITZ!Box 6670 Cable: een alles-in-één router voor kabelinternet met Wi-Fi 7 en Zigbee

De FRITZ!Box 6670 Cable, die al beschikbaar is in Duitsland, brengt de nieuwe Wi-Fi 7 naar kabelverbindingen. Het nieuwe kabelmodel voor DOCSIS 3.1-verbindingen combineert snel internet met Wi-Fi 7 voor gigabitsnelheden in het hele thuisnetwerk. Streamen, gamen, Smart Home of thuiswerken - de FRITZ!Box 6670 Cable is de ideale router voor alle toepassingen in huis.

FRITZ!Box 5690 XGS: 10 gigabit/s voor glasvezelverbindingen

Netwerkproviders die al gebruik maken van de XGS-PON glasvezeltechnologie kunnen meer te weten komen over de prestaties van de FRITZ!Box 5690 XGS . Met een indrukwekkende 10 gigabit/s dankzij het geïntegreerde modem, zet AVM met de FRITZ!Box 5690 XGS een nieuwe standaard. Met de krachtige Wi-Fi 7 in 4×4-configuratie, een 10 gigabit LAN-poort en het volledige scala aan telefonie-, Smart Home- en netwerkfuncties zoals gewend van FRITZ!Box, is dit de glasvezelgateway voor alle digitale toepassingen thuis.

FRITZ!Box 5690 Pro: Tri-band FRITZ!Box voor glasvezel en DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee

Dankzij de geïntegreerde modems kan de FRITZ!Box 5690 PRO zowel op glasvezel- als DSL-verbindingen worden gebruikt. Hij haalt topsnelheden tot 2,5 Gbit/s op glasvezel en tot 300 Mbit/s op DSL-verbindingen. Om ervoor te zorgen dat draadloos browsen, streamen en gamen ook in de toekomst snel en soepel blijft werken, biedt de FRITZ!Box 5690 Pro zeer krachtige tri-band Mesh, inclusief 6 GHz, de nieuwe derde frequentieband voor gebruik met Wi-Fi. Dankzij ondersteuning voor Zigbee, DECT ULE en, in de toekomst, Matter kunnen ook de apparaten van andere fabrikanten in het Smart Home worden geïntegreerd.

FRITZ!Box 7682: Gigabit-snelheid met Wi-Fi 7 voor DSL-internet

Waar het glasvezelnetwerk in de kelder van een flatgebouw of een wooncomplex begint, is het een uitdaging om hoge snelheden in het hele netwerk te krijgen. AVM heeft de nieuwe FRITZ!Box 7682 precies hiervoor gemaakt. Het nieuwe DSL-model ondersteunt G.fast voor verbindingen tot 1 Gbit/s en 35b supervectoring tot 300 Mbit/s. Dit betekent dat hoge glasvezelsnelheden een appartement kunnen bereiken via de bestaande koperleidingen. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een telefoonsysteem, Smart Home-functies en de welbekende veelzijdige mogelijkheden van FRITZ!Box biedt het ook de ideale verbinding tussen glasvezelkabels en traditionele koperen telefoonlijnen.

Nieuwe FRITZ! Lab voor de aankomende FRITZ!OS 8.0

Bezoekers van de AVM-stand krijgen ook een voorproefje van de aankomende FRITZ!OS 8.0, dat zich richt op bruikbaarheid en design. Het maakt het nog eenvoudiger om een FRITZ!Box te installeren en optimaliseert het ontwerp van de gebruikersinterface nog meer. In de komende maanden zal het FRITZ! Lab worden uitgebreid met extra functies en verbeteringen op verschillende gebieden, zoals Wi-Fi, Smart Home, FRITZ!Fon en VPN en worden beschikbaar gesteld voor extra FRITZ!Box modellen.

LABELS: ,
Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *