Sponsor

Nintendo Switch (OLED model) onthuld; lanceert 8 oktober

Hardware nieuws, pc

Het is al langer dat liefhebbers hebben uitgekeken naar een revisie van de Nintendo Switch. Vandaag mag het zover zijn, want Nintendo heeft het nieuwe model officieel onthuld. Het betreft de Nintendo Switch (OLED model) met een iets groter OLED-schermpje van zeven inch. Daarnaast brengt deze versie twee andere upgrades met zich mee: een ingebakken LAN-poort en 64 GB aan interne opslag. Kortom, handige features waar mede om gevraagd is.

Nou betreft het niet de befaamde ‘Pro’-variant van de Nintendo Switch die enkele keren benoemd is in geruchten. De upgrade naar een OLED-scherm is waargemaakt, maar ondersteuning voor 4K mag helaas uitblijven. Wel duiden de officiële specificaties op een SoC (System on a Chip) van Nvidia. Dat komt mede overeen met eerdere geruchten. Of er eventueel ondersteuning is voor Nvidia-features zoals DLSS mag nog onduidelijk zijn.

In betrekking tot het OLED-scherm is er geen resolutiesprong gemaakt; het betreft nog steeds een 720p-scherm. Wel zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd in het ontwerp van de console. Zo is de stand aan de achterkant zo breed geworden als de Switch zelf, zodat de ondersteuning vele malen beter is. Het laatste polijstwerk is op het gebied van audio geweest, want de speakers dienen flink verbeterd te zijn.

Prijs en releasedatum

Aan het einde van de onthullingstrailer deelt Nintendo de releasedatum van de OLED-versie: de console zal op 8 oktober in de (digitale) winkels liggen. Daarnaast betreft de adviesprijs een stevige 350,- dollar. Dat is 50 dollar meer dan het standaardmodel en zou in Nederland kunnen resulteren in een verkoopprijs van 370,- euro. Dat is echter nog onbevestigd, dus we zullen nog even moeten wachten op een bericht.

Nindendo Switch (OLED model) - releasedatum

In betrekking tot varianten zal de Nintendo Switch (OLED model) beschikbaar komen in het wit en traditioneel neonblauw/neonrood. Verder zijn er geen zorgen, want alle bestaande, officiële accessoires blijven compatibel met de nieuwe versie. Dat geldt ook voor oudere Joy-Con-controllers en aangeschafte digitale content. Laatstgenoemde vereist wel wat extra stappen, waarvoor je terecht kan bij de support-pagina.

Bron: Nintendo, via Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid