Nvidia toont 12-pins-voedingsconnector voor RTX 3000

Hardware nieuws, pc

Nvidia is sinds 10 augustus druk aan het aftellen naar 1 september, want dan vindt de onthulling van van de RTX 3000-reeks plaats. Op haar Twitter blikt de fabrikant dagelijks terug op het verleden, met nostalgische producten, games en toenmalige aankondigingen. Kortom, een interessant stukje aan geschiedenis.

Vandaag weet Nvidia een stapje verder te gaan en dat met een terugblik op haar ontwikkelingen. Dat presenteert men in een video, waarin het bedrijf dieper ingaat op de koeling die benodigd is om moderne GPU’s te temmen. Uiteindelijk weet Nvidia ons zelf te verrassen, om precies te zijn met een representatie van de nieuwe, verticaal geplaatste 12-pins-voedingsconnector. Dit rond de 6 minuten en 18 seconden.

De nieuwe connector

Nou is het bestaan van die connector eerder deze week al bevestigd door Seasonic. Dit neemt echter niet weg dat het voor Nvidia een grote stap mag zijn om deze connector te introduceren. Daarbij maakt men duidelijk dat een adapter inbegrepen wordt bij de aanschaf van een RTX 3000-kaart. Al is het nog wel onduidelijk op welke uitingen de 12-pins-connector aanwezig zal zijn.

RTX 3000 12 pins voeding connector

Zo is het vermoeden dat deze sowieso op de RTX 3090 aanwezig zal zijn. Gezien de focus op efficiëntie en GPU-kracht is het gebruik ervan bij de RTX 3080 niet onwaarschijnlijk. Wat Nvidia in ieder geval bevestigt, zoals zichtbaar aan de screenshot hierboven, wordt een kabel meegeleverd voor omzetting naar de 12-pins-voedingsconnector.

Daarmee zal Nvidia in staat zijn om met een enkele connector 300 watt te leveren aan haar kaarten. Dit resulteert in ieder geval in een compacter design. Of we videokaarten gaan zien met een 12-pins-connector én een tweede connector, zodat er een hoger wattage geleverd kan worden, is nog onduidelijk. Sowieso komen we over een week dus meer te weten.

Bron: YouTube

1 Reacties
  1. Pim van der Linde zegt

    Feitelijke informatie. Daar ben ik blij mee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid