Sponsor

Nvidia neemt ARM Holdings over voor 40 miljard dollar

Industrie nieuws, pc

Afgelopen juli doken geruchten op omtrent een overname van chipsetontwikkelaar ARM Holdings door niemand minder dan Nvidia. In augustus leek de overname steeds meer een feit te worden. Dit resulteerde zelfs in een pittige reactie van de mede-oprichter van ARM. Uiteindelijk mag de kogel door de kerk zijn, want Nvidia heeft aangekondigd de deal te kunnen sluiten voor 40 miljard dollar.

Voormalige eigenaar SoftBank blijft toegewijd aan ARM, middels haar eigendomsbelang in Nvidia. De titanen zijn geen vreemden van elkaar, wat zeker een rol heeft gespeeld in de onderhandelingen. In betrekking tot de deal betreft het de op een na grootste in de geschiedenis van de tech-industrie. Enkel de overname van EMC in 2015 door Dell, voor 64 miljard dollar, ontstijgt het bedrag.

Impact op ARM

Logischerwijs heeft de overname een impact op ARM. Het bedrijf staat nou eenmaal bekend om haar licentiemodel en neutraliteit jegens klanten. Nvidia belooft dit te waarborgen, door de naam en de locatie van het hoofdkantoor te behouden. Verder zal Nvidia de R&D-afdeling uitbreiden door te investeren in A.I.-onderzoek en een ARM/Nvidia-supercomputer te plaatsen.

Op de website van Nvidia is meer informatie te vinden omtrent de overname van ARM, waaronder de samenstelling van het overnamebedrag. Daarnaast host Nvidia vandaag om 14:30 uur een webcast voor investeerders op haar Investor Relations-website. We gaan de komende jaren ongetwijfeld de resultaten zien van de overname en hoe Nvidia met ARM nieuwe technologieën zal ontwikkelen.

Bron: Nvidia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid