Sponsor

Nvidia GeForce 465.89 gereed; Resizable BAR-ondersteuning voor RTX 3000

Driver nieuws, pc

Met de lancering van de RTX 3060 in februari bracht Nvidia eindelijk ondersteuning mee voor het zogeheten Resizable BAR. Die techniek stelt een processor in staat om het volledige videogeheugen van een videokaart te benutten voor prestatieverbeteringen. Vooralsnog was de technologie beperkt tot de RTX 3060, maar daar komt vandaag eindelijk verandering in. Met de komst van Nvidia GeForce 465.89 werkt Resizable BAR nu met de gehele RTX 3000-reeks.

Dat wil niet zeggen dat Resizable BAR werkt met alle systemen. Zo zijn een moderne chipset én CPU benodigd vanuit zowel AMD als Intel. In geval van het rode kamp is minimaal Ryzen 5000 vereist, in combinatie met de 400 of 500-serie aan AMD-chipsets. De blauwe titaan vereist tenminste een 10e generatie, ofwel Comet Lake-processor, met een Intel 400 of 500-chipset. Er is logischerwijs ook ondersteuning voor Rocket Lake-S vanaf i5, inclusief de gloednieuwe Core i9 11900K.

Games en programma’s

Naast Resizable BAR zijn er verbeteringen te vinden voor games, waaronder het binnenkort te verschijnen Outsiders. Daarnaast is Nvidia Reflex nu beschikbaar voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is er optimale ondersteuning voor raytraying in Dirt 5 en tenslotte mag GeForce 465.89 de beste driver zijn voor Evil Genius 2: World Domination en de Kingdom Hearts-serie op Epic Games.

Verder doet deze driver (bèta-)ondersteuning bieden voor doorvoer van Nvidia-videokaarten in Windows Virtual Machine. Oh, en er zijn vijf nieuwe monitoren toegevoegd als G-Sync-geschikt. Voor meer informatie omtrent GeForce 465.89 kan je terecht bij de documentatie; eveneens als het gaat om Resizable BAR. Zoals gewoonlijk kan je terecht op Nvidia’s officiële website voor de download, waaronder Windows 10 (64 bit).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid