Sponsor

Nvidia reserveert 7nm-chips en 5nm-chips bij TSMC én Samsung, aldus DigiTimes

Industrie nieuws, pc

Vorige week wisten we te delen dat Nvidia de overname deed voltooien van leverancier Mellanox en dat voor een gerapporteerd bedrag van bijna 7 miljard dollar. Dit is een aanzienlijke stap in de uitbreiding van Nvidia’s capaciteiten als fabrikant en leverancier; met name voor de server- en supercomputerindustrie. Het mag duidelijk zijn dat het bedrijf wil investeren in haar toekomst, want DigiTimes duidt aan dat Nvidia een aanzienlijke reservering geplaatst zou hebben voor de productie van 7nm-chips en 5nm-chips.

TSMC én Samsung

Logischerwijs is de productie van chips een gewoonlijke zaak, maar in dit geval zet Nvidia een bijzondere stap. Naast een reservering bij TSMC, de gebruikelijke leverancier, heeft het bedrijf ook nog een reservering geplaatst bij Samsung. In beide gevallen voor 7nm-chips en 5nm-chips, die bestemd zijn voor de aankomende Ampere en Hopper-architecturen respectievelijk. Echter zal Samsung degene zijn die focust op de productie van de minder krachtige chips.

Zo zal de aankomende RTX 3000-reeks geproduceerd worden door TSMC op 7 nm. Dit onder andere voor het aankomende vlaggenschip, de RTX 3080. De chips voor de goedkopere videokaarten zullen dan geproduceerd worden door Samsung. Dit vermindert de druk op TSMC en kan resulteren in een betere en snellere levering van chips en daaropvolgend de videokaarten waarvoor ze bestemd zijn. Dat is wat DigiTimes volgens diverse bronnen vernomen zou hebben.

Als laatste zijn de 5nm-chips bestemd voor videokaarten op basis van de aankomende Hopper-architectuur in 2021. In dat geval zou dat de RTX 4000-serie kunnen betreffen of een refresh van de RTX 3000-serie met wederom de Super-aanduiding. Daarover kunnen we vooralsnog alleen maar speculeren, maar zodra we meer weten, delen we dat meteen.

GTC 2020 Keynote

Zoals we vorige week al aangaven, zal op 14 mei een keynote van Nvidia plaatsvinden op de GTC 2020. Hier zal directeur Jensen Huang de geruchten bevestigen of ontkrachten, al oogt deze productiestrategie zeer aannemelijk. Dit mede vanwege de tijdelijke sluiting van fabrieken in onder andere Taiwan door de coronapandemie. Dergelijke reserveringen bieden Nvidia een bescheiden zekerheid om videokaarten op geplande data te lanceren.

Bron: DigiTimes

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid