Sponsor

Nvidia onthult RTX 3060 met 12 GB aan GDDR6-geheugen

Hardware nieuws, pc

De Consumer Electronics Show 2021 is in volle gang en dat betekent een sluw aan onthullingen vanuit fabrikanten. In dit geval is Nvidia aan de beurt, met de aankondiging van de RTX 3060 met 12 GB aan GDDR6-geheugen. Nou betreft het niet de RTX 3060 ULTRA die we afgelopen week gelekt zagen, dus op het moment is het onduidelijk wanneer én of we die variant nog mogen zien. Voor nu mag de RTX 3060 een feit zijn en dat met een indrukwekkende hoeveelheid aan geheugen.

Benchmarks en prijs

Naast de concurrerende factor, in verband met de toekomstige Radeon RX 6700 en 6700 XT vanuit AMD, biedt de RTX 3060 met het geheugen potentie voor productiviteitsdoeleinden. In ieder geval mag de focus van de kaart 1080p-gaming zijn op 60 frames per seconde, mét DLSS en ray-tracing aan. Dat dan met een bescheiden adviesprijs van 329,- dollar, waardoor de kaart 70,- dollar lager ligt dan de eerdere RTX 3060 Ti.

RTX 3060 - benchmarks DLSS RTX

Releasedatum

Hoewel het vermoeden was dat de RTX 3060 in januari zou lanceren, heeft Nvidia de lanceerperiode toch nog geprikt in februari. Varianten vanuit partners, ofwel diverse fabrikanten zullen binnenkort dus ongetwijfeld onthuld worden. Of we in dit kwartaal ook nog een RTX 3080 Ti mogen meemaken, is vooralsnog onbekend. Volgens de geruchten moet die kaart in ieder geval nog onderweg zijn. Voor de ‘enthusiasts’ onder ons zou er dus tevens iets zijn om naar uit te kijken.

Bron: YouTube

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid