Sponsor

Nvidia RTX 3070 Ti én RTX 3080 Ti lanceren in juni?

Hardware nieuws, pc

Het mag volgende maand dan eindelijk zover zijn, want volgens VideoCardz en Overclocking.com gaan we in juni de RTX 3070 Ti en RTX 3080 Ti tegemoet. De onthulling van beide kaarten dient op 31 mei te geschieden, met reviewembargo’s op 9 en 2 juni respectievelijk. Vlak na de embargo’s is het waarschijnlijk dat de kaarten officieel gelanceerd worden, al weten de websites geen exacte data te delen. Daarnaast resteert de vraag tot hoeverre er werkelijke leverbaarheid zal zijn.

In betrekking tot aanbod, ofwel de leverbaarheid zouden de RTX 3070 Ti en RTX 3080 Ti wellicht een positiever uitzicht tegemoet kunnen gaan. Dit in verband met de productie van vernieuwde GPU’s, die intern door het leven gaan als de Lite Hash Rate-GPU’s. Deze herintroduceren, na een fiasco met een gelekte Nvidia-driver, de halvering van de Ethereum-hashrate op een hardwarematig niveau en komen met inherente ondersteuning voor Resizable BAR.

In betrekking tot specificaties zijn er vooralsnog uiteenlopende lekken. Van de RTX 3080 Ti hebben we recentelijk nog gelekte specificaties gedeeld. Als het gaat om de RTX 3070 Ti, dan zou deze voorzien moeten zijn van GDDR6X-geheugen i.p.v. GDDR6. De upgrade naar het betere type geheugen zou al een flinke snelheidswinst kunnen betekenen t.o.v. de RTX 3070. Op 31 mei zouden we definitief meer komen te weten over beide kaarten.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid