Sponsor

Nvidia RTX 4000 vertraagd met een maand; GTX 1630 is ‘TBD’

Hardware nieuws, pc

Afgelopen maand kregen we het gerucht voorgeschoteld dat Nvidia’s RTX 4000-reeks in het derde kwartaal al zal lanceren. Dat zou technisch gezien nog steeds het geval kunnen zijn, maar nieuwe geruchten kaarten een algehele vertraging van een maand aan. Met de gespreide lancering, zoals mede opgedoken in die geruchten, en nu de vertraging erbij zouden de RTX 4090, RTX 4080 en RTX 4070 respectievelijk in september, oktober en november lanceren.

Met de lancering van de RTX 4090 in september is het ‘doel’ van een lancering in het derde kwartaal nog steeds een feit. Het is mogelijk dat Nvidia dan nog steeds als eerste een nieuwe videokaartreeks lanceert dit jaar, met AMD die RDNA 3 vlak daarna op de markt zal brengen. De data staan echter nog steeds niet vast, dus we zullen nog even moeten wachten op de daadwerkelijke onthulling voor meer informatie.

GTX 1630 vertraagd

Verder is er de GTX 1630, die Nvidia in juni zou lanceren. Echter is ook deze kaart vertraagd, waar in dit geval een TBD-status (to be determined) is gegeven aan de kaart. Het is nu dus onduidelijk wanneer de kaart zal lanceren, al zal dat ongetwijfeld niet langer dan enkele maanden duren. De reden voor de vertraging zou overigens een tekort aan componenten zijn, al dan niet gebonden aan de GPU zelf.

Het is in ieder geval zeker dat de GTX 1630 zal gaan lanceren, want er is een interne briefing geweest over de embargotijdlijn met board partners. Dat is hieronder te zien, met dank aan VideoCardz.

GTX 1630 Embargo Update

Bron: VideoCardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid